Iohannis: Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și carantina de noapte

by | 13 May 2021 | Sănătate

Președintele Klaus Iohannis a vorbit joi despre “România post-pandemică” și despre faptul că pandemia COVID-19 s-a redus un pic și “parcă putem să respirăm mai ușurați”. Președintele a anunțat și o serie de relaxări care se aplică de sâmbătă.

Iohannis: Vom avea o relaxare pas cu pas/ Primele relaxări – de pe 15 mai

“Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții – piețe, târguri sau mijloace de transport public. Restricțiile de noapte se elimină, iar magazinele revin la programul normal. Activitățile sportive vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate”, a mai spus președintele.

“Dacă pe 15 iulie cineva dorește să facă o nuntă în interior și garantează că toți sunt vaccinați, nu se mai aplică restricționarea la un număr de persoane. Similar, la sălile de sport, numărul de participanți este restricțioat, dar dacă organizatorul garantează că toate persoanele care intră sunt vaccinate, numărul de participanți poate să crească”, a mai completat șeful statului.

Klaus Iohannis a mai anunțat că în ședința de joi cu membri ai Guvernului s-a stabilit un calendar privind vaccinare: 1 iunie – cinci milioane de vaccinați, la 1 iulie – șase milioane, iar pe 1 august – șapte milioane.

“De ce aceste date? Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare și am dorit să avem un calendar care cuprinde întreaga perioadă de vară. Ne pregătim de relaxare. Trebuie să fie o relaxare precaută, dar nu vrem să ne relaxăm un iunie și să revenim cu restricții în august”, a mai spus acesta.

Etichete: Iohannis

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading