Irlanda: Pozitivii care nu sunt internați la spital din cauza virusului vor fi excluși din date

by | 30 Jul 2021 | Sănătate

Experților din domeniul sănătății li s-a spus să excludă pacienții cu COVID-19 din cifrele zilnice ale cazurilor dacă nu sunt internați la spital din cauza virusului, a raportat Irish Independent.

Pacienții cu apendicită, de exemplu, dar care sunt testați pozitiv la Covid, ar trebui excluși din datele de spitalizare, potrivit unei scrisori guvernamentale trimise Echipei Naționale de Urgență a Sănătății Publice (Nphet).

Vicepremierul Leo Varadkar, ministrul responsabil cu întreprinderile, comerțul și ocuparea forței de muncă, dorește cifre mai precise de la Nphet privind spitalizările COVID-19, pe măsură ce este monitorizată varianta Delta extrem de infecțioasă.

„Există în esență trei categorii și ar trebui să le putem cuantifica”, a spus el.

„Primii sunt cei admiși cu COVID-19 și care sunt tratați pentru aceasta; a doua categorie sunt cei admiși cu altceva, dar care au primit COVID în spital și sunt acum tratați pentru asta, iar a treia sunt cei admiși pentru altceva, care au fost testați și au fost găsiți pozitivi, dar care nu sunt tratați pentru asta” spuse Varadkar.

Potrivit vicepremierului, unii oameni se aflau în spital “pentru că o apendicită sau au un picior rupt sau sunt în în spital pentru operarea unui genunchi. Nu sunt acolo că sunt tratați pentru virus”.

„Deci, este esențial să avem nevoie de informații mai bune în ceea ce privește spitalizările cu privire la cine este de fapt în spital, deoarece sunt tratați pentru COVID, spre deosebire de cine este în spital și COVID pozitiv, ceea ce, desigur, nu este chiar același lucru ”, a adăugat el.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading