Israelul, una dintre cele mai vaccinate țări din lume, stabilește un nou record de cazuri de COVID-19

by | 23 Jan 2022 | Sănătate

Ministerul Sănătății din Israel a anunțat săptămâna aceasta că peste 72.000 de persoane au fost testate pozitiv pentru virusul chinezesc, cea mai mare creștere a infecțiilor de la începutul pandemiei.

Totalul cazurilor active în țară a crescut la aproape 400.000 de persoane, dintre care 533 sunt în prezent internate în stare critică, potrivit unui comunicat, din 19 ianuarie, publicat de Ministerul Sănătății din Israel.

Prim-ministrul israelian, Naftali Bennett, a avertizat în această lună că se așteaptă la o scădere rapidă a cazurilor pe fondul răspândirii variantei Omicron, iar datele guvernamentale prognozează că două până la patru milioane de israelieni vor fi infectați cu COVID-19 în timpul actualului val pandemic.

„Informațiile prezentate la o reuniune a cabinetului indică faptul că în Israel, în total 2-4 milioane de cetățeni vor fi infectați în valul actual”, se arată în declarația lui Bennett.

Israelul, care are una dintre cele mai mari rate de vaccinare împotriva COVID-19 din lume, cu aproape jumătate din populație vaccinată cu a treia doză, este lider mondial la numărul cazuri zilnice noi pe cap de locuitor, potrivit datelor din 20 ianuarie.

Eran Segal, un biolog la Institutul de Știință Weizmann, a verificat aceste date, explicând că, după ce a comparat cifrele mediei de șapte zile ale fiecărei țări, Israelul este în frunte, a raportat The Times of Israel.

Ministerul Sănătății israelian a anunțat săptămâna trecută că a început să administreze al doilea rapel persoanelor cele mai vulnerabile și că deja 500.000 de cetățeni au primit a patra injecție. În total, aproape 73% dintre israelieni au primit cel puțin o doză, în timp ce aproximativ 66% sunt complet vaccinați, potrivit datelor guvernamentale.

Israelul a fost printre primele țări care au lansat campania de vaccinare, în urmă cu un an și a început, vara trecută, să ofere a treia doză pe scară largă, în încercarea de a limita varianta Delta. Autoritățile au spus că speră că a patra injecție va reduce valul de infecții provocat de Omicron.

Un cercetător israelian a declarat pe 17 ianuarie că o a patra doză a vaccinului Pfizer împotriva COVID-19 induce anticorpi, dar probabil că nu la un nivel suficient de ridicat pentru a oferi protecție împotriva infecției cu Omicron. O mare parte din programul de vaccinare împotriva COVID-19 din Israel folosește vaccinul Pfizer.

Etichete: COVID-19 | Israel | vaccin

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading