Italia va interzice alimentele cultivate în laborator pentru protejarea moștenirii culinare

by | 30 Mar 2023 | Sănătate

Industriei italiene i se va interzice să producă alimente și hrană pentru animale cultivate în laborator într-un proiect de lege aprobat marți de guvernul italian.

Administrația conservatoare a promis că va rezista schimbării climatului în producția de alimente în încercarea de a proteja sănătatea italienilor, sectoarele alimentare și agricole ale țării și moștenirea culturală și culinară a Italiei.

Sub rezerva aprobării parlamentare, noua lege ar duce la interzicerea totală a oricărui aliment produs „din culturi celulare sau țesuturi derivate din animale vertebrate”, încălcările fiind pasibile de amenzi de până la 60.000 de euro.

„Produsele de laborator, în opinia noastră, nu garantează calitatea, bunăstarea și protecția culturii noastre, a tradițiilor noastre”, a declarat Francesco Lollobrigida, Ministrul Agriculturii  în administrația premierului Giorgia Meloni.

„Nu am putut să nu sărbătorim împreună cu fermierii noștri o măsură care plasează Italia în prim-plan, nu numai în problema apărării excelenței, o chestiune care este deosebit de importantă pentru noi, ci și în problema protecției consumatorilor”, a spus Meloni marți. .

„Este prima măsură de acest gen la nivel internațional. Italia este prima țară care spune nu așa-numitelor alimente sintetice și cărnii sintetice și o face printr-un act oficial”, a declarat Lollobrigida. „Credem că acesta este un rezultat important.”

Legea este formată din șase articole. Acesta prevede interzicerea vânzării, comercializării, producției și importului (a acestor produse) și, evident, sancțiunile care sunt destul de dure pentru oricine încalcă aceste norme. Lollobrigida a insistat că nu este vorba despre persecuție, ci despre voința de a proteja sănătatea cetățenilor.

Ministrul Sănătății, Orazio Schillaci, a subliniat, de asemenea, că prin proiectul acesta de lege guvernul își reafirmă angajamentul de a oferi „nivelul maxim de protecție a sănătății cetățenilor și de salvgardare a patrimoniului națiunii noastre și a culturii noastre agroalimentare care se bazează pe dieta mediteraneană”.

Administrația lui Meloni a acționat rapid în acest sector pentru a contracara mai multe politici în evoluție controversate care sunt implementate la nivelul UE. La începutul acestei luni, guvernul a interzis făina de insecte pentru producția de paste făinoase, iar săptămâna trecută guvernul său și-a anunțat intenția de a emite decrete prin care să impună ca produsele care conțin sau sunt derivate din insecte să aibă etichete informative care să precizeze acest lucru pentru consumatori.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading