Johnson & Johnson oprește producția de vaccin COVID-19

by | 9 Feb 2022 | Sănătate

Producătorul de medicamente Johnson & Johnson a oprit producția vaccinului său în doză unică împotriva COVID-19, potrivit New York Times.

Compania farmaceutică a închis anul trecut producția la o fabrică din Leiden, Țările de Jos, care a fost singura în care s-au fabricat doze utilizabile de vaccin, luând pe mulți  dintre clienții săi pe nepregătite, inclusiv țările în curs de dezvoltare care preferă serul J&J în doză unică în locul alternativei cu două doze.

Potrivit raportului, Johnson & Johnson va folosi fabrica pentru un medicament experimental și potențial mai profitabil, care ar putea proteja împotriva unui virus respirator care nu are legătură cu SARS-CoV-2.

Se așteaptă ca fabrica să reia producția vaccinului COVID-19, dar nu este clar când.

J&J nu a comentat cu privire la închiderea a fabricii, dar a declarat pentru CBS News „în prezent avem milioane de doze din vaccinul nostru COVID-19 în inventar” și „continuăm să ne îndeplinim obligațiile contractuale… [către] Uniunea Africană”.

Luna trecută, producătorul de medicamente a prognozat vânzări de până la 3,5 miliarde de dolari (3 miliarde de euro) pentru vaccinul său Covid-19 în 2022, ceea ce reprezintă un salt de 46%.

Compania a raportat vânzări de 2,39 miliarde de dolari pentru vaccin în 2021, ratându-și propriul obiectiv de 2,5 miliarde de dolari, într-un an marcat de poticneli în producție, îngrijorări legate de siguranță și o cerere inegală pentru un vaccin promovat cândva ca un instrument promițător pentru inocularea populațiilor din zone greu accesibile.

”Pe noi nu ne afectează această situație. Din informațiile primite la acest moment, deținem suficiente doze care să acopere nevoia celor care doresc sa se vaccineze. Totodată, există doze suficiente pentru acoperirea adresabilității la nivel global”, anunță CNCAV.

Etichete: Johnson&Johnson

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading