Mai țineți minte Polidinul? Va fi produs din nou sub formă de ursuleți și spray nazal

by | 23 Aug 2021 | Sănătate

Specialiștii Institutului Cantacuzino lucrează la noul Polidin. Medicamentul a depășit etapa de laborator și pe lângă metoda clasică, injectabilă, va fi comercializat sub forma unor capsule gelatinoase de tip ursuleț și a unor spray-uri nazale.

Produsul e așteptat să ajungă pe piața de suplimente alimentare. Ca urmare, va fi fabricat și comercializat sub forme mai atractive pentru diferitele categorii de populație.

S-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN-O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici), au anunțat reprezentanții institutului.

Testele clinice vor continua astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă. Toate activitățile se desfășoară în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din institut în cadrul unui proiect al Ministerului Apărării Naționale.

Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului care era utilizat în perioada interbelică.

“Polidin este un preparat imunomodulator care a fost inventat la Institutul Cantacuzino în anul 1966 și care a fost produs până în anul 2012.[1] Este un preparat polibacterian, fiind alcătuit dintr-un amestec format din 13 specii bacteriene Gram-pozitive și Gram-negative (sub formă de suspensie) care au fost inactivate termic.[2] Preparatul era destinat administrării injectabile, în mod similar unui vaccin.

Eficacitatea imunostimulentă și absența efectelor teratogene a fost demonstrată prin studii.

Preparatul avea ca principal scop profilaxia, mai exact era utilizat pentru stimularea rezistenței antiinfecțioase nespecifice. Era utilizat și ca tratament adjuvant în diverse infecții (ale căilor respiratorii, uro-genitale, chiar și gripa) și arsuri.[2] Se recomanda administrarea preparatului în timpul anotimpurilor reci, când frecvența infecțiilor acute este ridicată.” (wikipedia)

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading