Măsură fără precedent după ce sute de sportivi au murit sau leșinat pe teren

by | 8 Feb 2022 | Sănătate

Exploziv: Ministerul Sănătății din Austria a publicat un avertisment pe site-ul său că ar trebui evitate sporturile de competiție timp de trei săptămâni după vaccinare, chiar dacă efectele secundare sunt ușoare. 

Acest avertisment vine după ce  la nivel mondial au fost documentate peste 600 de cazuri ciudate în sporturi de competiție (aici o listă completă), în care sportivii au murit sau au suferit leșinuri, accidente vasculare, atacuri de cord la câteva zile de la vaccinare dar nu s-a efectuat nicio ancheta publică care să analizeze în mod corect legătura de cauzalitate între aceste episoade și vaccinuri. Refuzul de a porni fără întârziere aceste anchete duce la și mai multe suspiciuni și neîncredere. Dacă vaccinurile nu sunt de vină de ce s-a adăugat acest avertisment alarmant?

Oricine a promovat sportul după vaccinare și-a asumat o grea povară de vinovăție

Politicienii, „experții” și mass-media de sistem și-au asumat o grea povară de vinovăție. Pentru că până de curând se tot spunea că vaccinările erau sigure și inofensive, nu trebuie să fii atent când faci sport și poți continua antrenamentul imediat. Echipe sportive întregi au revenit la antrenamente sau chiar la competiții a doua zi după vaccinare. Probabil că au fost decese în fiecare țară din lume – au fost afectați numeroși sportivi tineri, perfect sănătoși.

Acum Ministerul Sănătății din Austria a schimbat recomandarea de vaccinare. Pagina principală spune acum:

Se recomandă odihna fizică timp de trei zile după vaccinare, precum și o pauză de o săptămână de la sport. Dacă sunteți epuizat, obosit sau aveți febră în decurs de trei săptămâni de la vaccinare, efortul fizic și sporturile de competiție trebuie evitate.

Sursa aici tradusă automat în română cu Google Translate.

Avertismentele despre interzicerea efortului susținut apar din ce în ce mai des dar nu generalizat

Compania germană de asigurări de sănătate BARMER susține : „ Acordați suficient timp între o vaccinare și o competiție sau altă activitate fizică semnificativă. După o vaccinare nu te antrena pentru putere maximă sau rezistență maximă. Ca atlet,  fă vaccinul conștient în fazele de recuperare .

Aponet.de citează Institutul Robert Koch : „ Activitățile sportive după vaccinări, în general, nu reprezintă o problemă, dar un stres deosebit imediat după vaccinare nu este neapărat recomandat.

În Viena Consiliul Municipal de Sănătate a transmis în 6 februarie 2022: „ Da, nici sportul, nici vizita la saună nu afectează eficacitatea vaccinării. Cu toate acestea, evitați antrenamentul deosebit de intensiv și amânați-l cu 2 până la 3 zile. Dacă nu te simți complet în formă după vaccinare, este mai bine să nu faci mișcare.” 

Fișa de informare a Institutului Robert Koch privind vaccinarea corona:

„Efortul fizic extraordinar și sporturile de competiție trebuie evitate în primele zile după vaccinare. Dacă există durere sau febră după vaccinare, pot fi luate medicamente pentru ameliorarea durerii și pentru reducerea febrei.” Aici nu se face distincție între prima, a doua sau vaccinarea de rapel.

Responsabilii cu vaccinarea din Berlin sfătuiesc oamenii să nu facă sport timp de trei zile după injectare și să nu meargă „la limita fizică” timp de zece zile. Sporturile de rezistență intense sau antrenamentele de forță ar trebui, prin urmare, evitate pentru moment. Din punct de vedere medical insa, nu este nimic de spus impotriva activitatii fizice ușoare – decat daca reacționezi la vaccinare cu febra. Apoi ar trebui să evitați efortul cât mai mult posibil – și pentru a nu încuraja apariția inflamației mușchiului inimii.

Acest lucru se poate dezvolta în general în urma oricărei infecții febrile dacă pacientul se expune la efort fizic excesiv și nu își revine corespunzător. Unii oameni de știință bănuiesc că apariția ușor crescută a miocarditei după vaccinările Covid la bărbați tineri ar putea fi și o consecință a faptului că aceștia au făcut din nou sport imediat după vaccinare.

De asemenea, recent, Ministerul Federal din Austria a subliniat clar că efectele secundare ar trebui raportate. Această constatare târzie probabil că nu va fi suficientă în instanță pentru a compensa toată vinovăția acumulată de la începutul vaccinării obligatorii.

În România nu există acestă problemă pentru Ministerul Sănătății – dovada.  Nu e aceeași “știință” peste tot?

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading