Maternitatea Bucur devine din nou spital COVID-19/Medic: nu există nicăieri spital exclusiv COVID

by | 30 Sep 2021 | Sănătate

Maternitatea Bucur devine din nou unitate exclusiv COVID-19. Medic: „Suntem consternaţi că nu putem să ne urmărim pacientele. Nu există nicăieri în lume spital exclusiv COVID”

Manuela Predilă, medic primar obstetrică-ginecologie la Maternitatea Bucur din Capitală, a declarat pentru News.ro că, după numai trei luni în care maternitatea a funcţionat în regim mixt, medicii îngrijind şi paciente COVID, şi paciente non-COVID, unitatea se transformă acum din nou în maternitate dedicată exclusiv îngrijirii gravidelor cu COVID-19. Maternitatea Bucur a fost unitate exclusiv COVID din 15 martie 2020 până pe 3 iulie 2021. Medicul a explicat că împreună cu colegii au putut vedea o înştiinţare în care scrie clar că la Maternitatea Bucur nu mai pot fi aduse urgenţele non-COVID.

“De ieri nu mai internăm şi de astăzi nu va mai avea loc nicio naştere şi nicio intervenţie chirurgicală non-COVID în maternitatea Bucur”, a declarat Dr. Predilă. Medicii din maternitate sunt consternaţi şi trişti pentru că nu îşi mai pot urmări pacientele până la final, până în clipa în care vor aduce pe lume copiii.

Dr. Predilă afirmă că atât ea, cât şi colegii săi, au în evidenţă gravide care trebuie să nască în următoarele 7-10 zile şi că acestea sunt nevoite acum să caute alt medic care să le ia în evidenţă şi implicit altă unitate sanitară unde să poată naşte.

Este foarte posibil ca toate femeile însărcinate, sau cele care au născut deja, împreună cu bebeluşii să fie externate în perioada imediat următoare, pe rând. Acestea sunt extrem de îngrijorate de ce se va întâmpla cu ele în perioada următoare. Multe dintre ele nu vor să accepte ideea că trebuie să caute alt medic care să le ia în îngrijire şi că vor naşte în alte maternităţi.

„Am amuţit, a fost o consternare, nici nu ne-am putut supăra, fiecare s-a gândit cum îşi înştiinţează gravidele, cum le îndrumăm, cum iarăşi rugăm colegii noştri, fiecare pe unde mai ştie, să le primească, să le ia în îngrijire în ultima lună, să ştie un pic situaţia lor, fiecare gravidă are situaţie specială. (…) Imediat cum am aflat le-am înştiinţat, este dreptul lor de a se orienta în altă parte, dacă nu mai pot naşte cu noi, imediat cum am aflat le-am spus”.

„Am vrea să ne putem îngriji şi pacientele non-COVID, noi am putut îngriji în această perioadă şi COVID, şi non-COVID, şi putem în continuare, am putut face circuite, şi celelalte spitale au circuite, haideţi să încercăm, aşa cum este peste tot în lume, să fie spitale mixte, să nu mai fie spitale doar COVID. În această perioadă de trei luni am îngrijit şi paciente COVID, şi non-COVID, să încercăm să mărim numărul, dar să nu tăiem complet zona verde”, a mai declarat dr. Manuela Predilă, medic primar obstetrică-ginecologie la Maternitatea Bucur din Capitală.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading