Medic britanic interzis pentru că a pus sub semnul întrebării eficacitatea măștilor câștigă la Înalta Curte

by | 7 Dec 2021 | Sănătate

Un medic din Marea Britanie căruia i s-a interzis utilizarea rețelelor sociale de către Consiliul General Medical – GMC- pentru că a susținut că „măștile nu fac nimic” și-a câștigat cauza la Înalta Curte.

Dr. Samuel White a fost pedepsit și interzis 18 luni de către GMC după ce a postat un videoclip pe Instagram și Twitter în iunie, punând la îndoială eficacitatea măștilor pentru față.

În videoclip, White a spus de ce nu mai poate tolera situația din cauza „minciunilor” din jurul NHS (Serviciul Naţional de Sănătate) și a răspunsului guvernului la pandemie, care au fost „atât de vaste” încât nu le-a mai putut „digera”.

White a comis, de asemenea, păcatul suprem de a remarca că „măștile nu fac nimic” pentru a opri răspândirea COVID, în ciuda faptului că aceasta a fost opinia medicală consensuală la începutul pandemiei, înainte ca aceasta să se schimbe în mod misterios aproape peste noapte. Medicul și-a exprimat și îngrijorarea cu privire la siguranța vaccinurilor și la fiabilitatea testelor COVID.

White și-a dus cazul împotriva GMC la Înalta Curte pe baza libertății sale de exprimare „pentru a se angaja în dezbateri și discuții medicale, științifice și politice”, a declarat avocatul lui White, Francis Hoar, la o audiere la Curțile Regale de Justiție.

Hoar a adăugat că opiniile lui White au fost „susținute de organisme mari de opinii științifice și medicale” și au fost „declarații de fapt și opinii despre intervenții farmaceutice și nefarmaceutice ca răspuns la pandemie”.

Alexis Hearnden de la GMC a susținut că opiniile lui White nu au fost doar dezinformări, ci au reprezentat un „risc” pentru public, deoarece nu se aliniază cu declarațiile oficiale.

Cu toate acestea, instanța i-a dat dreptate lui White, afirmând că tribunalul care ia interzis să vorbească a încălcat Legea privind drepturile omului din 1998.

Hotărârea a concluzionat că decizia tribunalului a fost „o eroare de drept și o direcție greșită clară”, ceea ce înseamnă că decizia a fost „clar greșită și nu poate rezista”.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading