Medicament care învinge COVID în doar 5 zile realizat de cercetătorii israelieni

by | 24 Feb 2021 | Sănătate

Testele preliminare arată că 29 din 30 de pacienți cu virus în stare gravă cărora li s-a administrat medicamentul, supranumit EXO-CD24, o dată pe zi au recuperat complet în termen de cinci zile; tratament similar anunțat de Hadassah Medical Center.

Un spital israelian susține că ar putea avea un remediu pentru COVID-19, potrivit unui raport al KAN News. Cercetătorii de la Spitalul Ichilov din Tel Aviv au anunțat joi că au înregistrat rezultate pozitive în studiile preliminare pentru vindecarea COVID-19.

Profesorul Nadir Arber de la Centrul Integrat de Prevenire a Cancerului din spital a testat un medicament pe care l-a dezvoltat, pe pacienții în stare moderată și gravă care suferă de virus cu un rezultat pozitiv de 95%. Arber spune că medicamentul, numit EXO-CD24, este ieftin și eficient și trebuie administrat o dată pe zi timp de cinci zile.

Dintre cei 30 de pacienți cărora li s-a administrat medicamentul, 29 au prezentat o îmbunătățire semnificativă în decurs de două zile și au fost eliberați din spital trei până la cinci zile mai târziu. Un pacient și-a revenit, dar recuperarea ei a durat câteva zile mai mult, a spus spitalul.

După astfel de rezultate pozitive, spitalul a apelat la Comitetul Helsinki al Ministerului Sănătății, pentru a solicita extinderea procesului la mai mulți pacienți. De asemenea, Centrul Medical Hadassah din Ierusalim a raportat despre o posibilă vindecare.

Spitalul a administrat 21 de pacienți în stare critică care sufereau de afecțiuni subiacente un medicament numit Allocetra. Potrivit medicilor, 19 pacienți s-au recuperat în decurs de șase zile și au fost eliberați din spital în medie după opt zile.

Medicamentul a fost dezvoltat de profesorul Dror Mevorach Director al Centrului de Cercetare pentru Reumatologie și Medicină Internă, pentru a face față sistemelor imune hiperactive care cauzează secreția de citokine.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading