Testele preliminare arată că 29 din 30 de pacienți cu virus în stare gravă cărora li s-a administrat medicamentul, supranumit EXO-CD24, o dată pe zi au recuperat complet în termen de cinci zile; tratament similar anunțat de Hadassah Medical Center.

Un spital israelian susține că ar putea avea un remediu pentru COVID-19, potrivit unui raport al KAN News. Cercetătorii de la Spitalul Ichilov din Tel Aviv au anunțat joi că au înregistrat rezultate pozitive în studiile preliminare pentru vindecarea COVID-19.

Profesorul Nadir Arber de la Centrul Integrat de Prevenire a Cancerului din spital a testat un medicament pe care l-a dezvoltat, pe pacienții în stare moderată și gravă care suferă de virus cu un rezultat pozitiv de 95%. Arber spune că medicamentul, numit EXO-CD24, este ieftin și eficient și trebuie administrat o dată pe zi timp de cinci zile.


Dintre cei 30 de pacienți cărora li s-a administrat medicamentul, 29 au prezentat o îmbunătățire semnificativă în decurs de două zile și au fost eliberați din spital trei până la cinci zile mai târziu. Un pacient și-a revenit, dar recuperarea ei a durat câteva zile mai mult, a spus spitalul.

După astfel de rezultate pozitive, spitalul a apelat la Comitetul Helsinki al Ministerului Sănătății, pentru a solicita extinderea procesului la mai mulți pacienți. De asemenea, Centrul Medical Hadassah din Ierusalim a raportat despre o posibilă vindecare.

Spitalul a administrat 21 de pacienți în stare critică care sufereau de afecțiuni subiacente un medicament numit Allocetra. Potrivit medicilor, 19 pacienți s-au recuperat în decurs de șase zile și au fost eliberați din spital în medie după opt zile.

Medicamentul a fost dezvoltat de profesorul Dror Mevorach Director al Centrului de Cercetare pentru Reumatologie și Medicină Internă, pentru a face față sistemelor imune hiperactive care cauzează secreția de citokine.