Un medicament israelian pentru COVID sever reduce decesul cu 70% – studiu în fază 2

by | 26 Nov 2021 | Sănătate

Un tratament israelian pentru COVID-19 sever reduce mortalitatea cu 70% într-un studiu clinic în fază II, efectuat la trei spitale majore din Israel, anunță Jerusalem Post.

Bonus BioGroup a lansat noi date săptămâna aceasta, care arată că rata de supraviețuire la 30 de zile a 50 de pacienți spitalizați grav bolnavi cu o saturație de oxigen de 93% și mai mică și pneumonie difuză care au primit până la trei doze de tratament MesenCure al companiei a fost de 94% – adică 47 din din 50 de pacienți au supraviețuit.

Când se compară primii 30 de pacienți din studiu cu 60 de pacienți similari care au fost utilizați ca grup de control, rezultatul este și mai izbitor: doar 6,7% dintre pacienții tratați cu MesenCure au murit din cauza COVID-19 sau a complicațiilor acestuia, comparativ cu 23,3% a grupului de control.

„Rezultatele sunt mai bune decât ne așteptam”, a spus CEO-ul companiei, Dr. Shai Meretzki. „Ne așteptam la rezultate bune, dar nu rezultate atât de bune în comparație cu grupul de control.”

Vaccinarea poate fi folosită pentru a preveni coronavirusul. Noile medicamente de la Merck și Pfizer arată probabilitatea de succes pentru tratarea pacienților ușori în stadiile incipiente ale bolii. Dar nu există încă un medicament disponibil care să ajute la salvarea vieților celor mai gravi pacienți cu COVID.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading