Comisia de Vaccinare din Mare Britanie: Imunizarea naturală a copiilor și adolescenților e preferabilă față de riscul vaccinării

by | 26 Jul 2021 | Sănătate

Profesorul Robert Dingwall, membru al Comisiei Comune pentru Vaccinare și Imunizare (Comisia Comună de Vaccinare și Imunizare – JCVI) din Marea Britanie a declarat că în cazul copiilor „ protecția generată prin imunizare în urma infecției ar fi mai bună decât să le cerem să-și asume riscul posibil al vaccinului”.

Oficialul britanic consideră că această cale naturală de imunizare este mai adecvată în cazul adolescenților, care „sunt intrinsec expuși unui risc mai mic față de Covid”, decât în cazul expunerii lor la orice risc potențial al unei doze de vaccin.

Guvernul Britanic a achiziționat de la Pfizer toate dozele de vaccin necesare pentru imunizarea copiilor între 12 și 17 ani, dar a întârziat campania de vaccinare adresată acestei categorii de vârstă în așteptarea recomandării  JCVI, care a întârziat din cauza îngrijorărilor mai multor membri ai comisiei.

În final, JCVI și-a exprimat acordul pentru vaccinare doar în cazul copiilor și adolescenților pentru care există un risc ridicat pentru formele grave ale infecției COVID-19, respectiv cei care au dizabilități neurologice, sindromul Down, imunodepresii sau dificultăți de învățare. JCVI mai recomandă vaccinul în cazul copiilor vârsta între 12 și 17 care locuiesc cu persoane care au suferă de imunodepresie. JCVI a mai precizat că nu recomandă vaccinarea pe scară largă copiilor în afara categoriilor menționate, întrucât există date consistent că la această vârstă riscul unor forme grave de COVID este foarte scăzut.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading