Ministrul Educației: Nu vor fi niciun fel de restricții pentru nevaccinați. Se va ține de cuvânt când vine valul 4?

by | 21 Aug 2021 | Sănătate

​​Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat joi, în contextul discuțiilor pentru începerea noului an școlar, că „nu vor exista niciun fel de restricții” pentru cei nevaccinați împotriva Covid-19, dar vor exista unele avantaje pentru cei vaccinați, fără a detalia care ar putea fi acestea.

„Nu vor fi restricții pentru cei nevaccinați, niciun fel de restricții, însă vor fi avantaje pentru cei vaccinați. Toate ipotezele nu dezavantajează persoanele nevaccinate, indiferent că vorbim de elevi sau de cadre didactice, dar in mod firesc cei vaccinați vom vedea ce avantaje au cei vaccinați în aceste scenarii”, a spus Cîmpeanu.

Întrebat ulterior la ce avantaje se referă, Cîmpeanu a menționat ipoteza lansată deja, ca elevii vaccinați să aibă posibilitatea de a merge fizic la școală atunci când apare un caz confirmat de COVID-19 în clasă.

Un alt avantaj: „Acolo unde sunt clase cu dimensiunea de până la 10 persoane, există astfel de situații, în cazul în care toți sunt vaccinați, ar putea să se renunțe la obligativitatea purtării măștii de protectie.”

Testarea periodică poate fi făcută într-un singur fel – cu teste PCR. Nici in acest moment testele noninvazive nu sunt omologate în Romania. Dacă este vorba de rate de infectare ridicate, peste acel prag, atunci presupun că vor fi necesare măsuri suplimentare de protecție, .printre care poate fi și testarea periodică a celor nevaccinați. Din ceea ce știți de fapt, nu cadrul legal a împiedicat folosirea testelor în școli. Au fost peste un milion de teste și au fost folosite doar 2%. Nu au fost folosite pentru că nu a existat acordul părinților.”

Dar ce se va întâmpla oare când va veni valul 4 și vom avea câteva mii de cazuri covid, la venirea frigului? Tendința, cum am vazut, este sâ trecem iar în online, să inchidem tot, de ca și cum am putea s-o ținem așa veșnic.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading