Molnupiravir – noua pilulă anti Covid 19 foarte eficienta in testele preliminare

by | 8 Mar 2021 | Sănătate

Un nou medicament pentru tratarea pacienților cu coronavirus ar putea fi suficient de eficient pentru a încheia pandemia. Testarea în prima etapă a pilulei experimentale COVID-19 numită Molnupiravir, de Merck și Ridgeback Biotherapeutics, a arătat semne promițătoare de eficacitate în reducerea virusului la pacienți.

„Poate fi Sfântul Graal în acest sens, deoarece tocmai a fost studiată și în faza a doua și a oprit literalmente virusul”, a declarat  Dr. Marc Siegel. “Nu a mai fost găsit nici un virus la pacienții la care a fost administrată pilula”.

Medicamentul ar funcționa ca un tratament la domiciliu, de cinci zile, similar cu Nurofen (raceala si gripa), pentru a opri reproducerea virusului înainte de a provoca daune majore. Dr. Siegel a spus că tratamentul terapeutic ar putea intra pe piață în patru până la cinci luni.

Medicul a spus că, deși doar 182 de pacienți au fost studiați în timpul testării până acum, pilula ar putea fi în continuare „foarte promițătoare” pentru mii de oameni.

„Acesta ar putea fi viitorul odată ce vaccinul va controla cu adevărat pandemia și vom începe doar să vedem cazuri izolate”. „Aceasta este prima pilulă pe care o avem și pe care o putem folosi in tratamentul terapeutic împotriva COVID 19”, a spus el.

Medicamentul a fost dezvoltat inițial pentru a trata gripa dar se arată promițător ca tratament pentru COVID-19.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord (UNC), publicat recent în Nature, a arătat că medicamentul a redus dramatic numărul de particule de virus.

„Am constatat că [molnupiravir] a avut un efect remarcabil asupra replicării virusului după doar 2 zile de tratament – o reducere dramatică, de peste 25.000 de ori, a numărului de particule infecțioase din țesutul pulmonar uman atunci când tratamentul a fost inițiat la 24 de ore după expunere, ”A declarat cercetatorul principal Dr. J. Victor Garcia-Martinez, profesor de medicină și director al Centrului Internațional pentru Avansarea Științelor Translaționale la UNC.

De asemenea, protejează împotriva infecției atunci când este administrat cu 12 ore înainte de expunerea la virus și la fiecare 12 ore după aceea.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading