Multe țări nu recomandă măști pentru copii. Texasul și Florida fac la fel stârnind ura stangiștilor americani

by | 25 Aug 2021 | Sănătate

Guvernatori republicani, precum Ron DeSantis din Florida și Greg Abbott din Texas, sunt criticați permanent de democrați (stânga americană) și personalități media pentru opoziția lor față de impunerea măștii în școli, în ciuda unor abordări care sunt în conformitate cu recomandările multor națiuni de pe glob.

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă în prezent purtatul măștii în interior de către toți copiii cu vârsta de 2 ani și peste. În timp ce multe state și districte școlare au urmat îndrumările CDC prin instituirea de obligativitate în școli, DeSantis a emis un ordin executiv care le permite părinților să nu respecte aceste prevederi.

Între timp, Abbott a interzis impunerea portului măștii de către orice entitate guvernamentală, deși aplicarea interdicției este în prezent întreruptă din cauza contestărilor în justiție.

Abordarea aceasta în opoziție le-a câștigat critică și dispreț în mass-media și din partea Partidul Democrat aflat la conducerea federală, care susțin că politicile lor au prelungit pandemia COVID-19. Președintele Biden l-a acuzat pe Abbott de „gândire neanderthaliană” pentru că a ridicat obligativitatea portului măștii în martie și se luptă în mod obișnuit cu DeSantis pentru gestionarea pandemiei, spunându-i la începutul acestei luni să „se dea la o parte”.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, o agenție a Uniunii Europene, nu recomandă măști pentru copiii cu vârsta de 6 ani sau mai puțin, în niciun cadru sau pentru copiii cu vârsta de 12 ani și mai mici, într-o sală de clasă. În Republica Irlanda, copiilor cu vârsta de cel puțin 13 ani li se recomandă să poarte o mască numai dacă urmează școala medie. În Suedia, copiilor nu li s-a spus niciodată să poarte măști la școală.

În Islanda, copiii cu vârsta de 15 ani și mai mici sunt scutiți de cerințele de mască. În Norvegia, școlarii cu vârsta de cel puțin 7 ani nu sunt obligați să poarte măști. Când vine vorba de Marea Britanie, care raportează o creștere similară a COVID-19 ca și SUA, oficialii din domeniul sănătății publice din Anglia și Țara Galilor nu mai recomandă măști în sălile de clasă începând din septembrie. În Scoția, copiii cu vârsta de cel puțin 12 ani nu mai sunt obligați să poarte măști în locuri publice. Și oficialii din Irlanda de Nord au indicat că intenționează să renunțe la cerințele de mascare în școli în această toamnă.

În Noua Zeelandă, măștile nu sunt recomandate în școli sau pentru copiii cu vârsta mai mică de 6 ani în orice cadru public, dar copiii sau profesorii care doresc să le poarte „pot face acest lucru dacă doresc” și „nu ar trebui să fie criticați pentru acest lucru”. site-ul Ministerului Educației din țară afirmă în prezent.

Etichete: Ron DeSantis

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading