Noul protocol anti-covid al NFL consideră că asimptomaticii nu transmit virusul

by | 26 Dec 2021 | Sănătate

Liga Națională de Fotbal din SUA (NFL) și-a modificat recent protocolul de testare pentru jucătorii care participă la competiții, excluzând asimptomaticii din categoria celor care pot transmite virusul. Noul protocol prevede că jucătorii asimptomatici nu mai trebuie să se teste săptămânal. De asemenea, jucătorii care au fost testați pozitiv, dar nu prezintă simptome specifice COVID-19 își pot relua mai repede activitatea sportivă, dacă sunt vaccinați.

Noi nu am observat acest fenomen despre care se discută, potrivit căruia persoanele asimptomatice ar facilita transmiterea virusului la alții. Am mers în spate și am analizat întregul sezon, iar ceea ce am putut observa în mod constant e că atunci când persoanele au simptome, atunci devin contagioase pentru alții. Și de aceea le spunem oamenilor să se prezinte și să recunoască simptomele, pentru că acela e punctul în care sunt vulnerabili și când ei înșiși îi expun pe alții”, a declarat șeful medical al NFL, Dr. Allan Sills.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading