Noul studiu al prof. Ioannidis arată adevărata rată a mortalitații. De ce am fost mințiți?

by | 24 Oct 2022 | Sănătate

În primele luni ale pandemiei, mass-media și politicienii au creat isterie în toată lumea din cauza „pericolului imens” al SARS-CoV-2. Ni se spunea că toți vom avea curând pe cineva care a murit de Covid-19 și că vaccinurile noi la care s-a lucrat din greu sunt singura salvare de la această boală mortală.

În primăvara anului 2021 profesorul de la Stanford John P.A. Ioannidis a calculat riscul de mortalitate cauzat de Covid ca fiind 0,15% .

Cât de mare e riscul de a muri dacă ai luat COVID?

El continuă acum cu un studiu pentru grupa de vârstă de la 0 la 59 de ani, din care a rezultat o rată a mortalității prin infecție de 0,03 la sută și asta înainte de vaccinare. Cum ar trebui acest număr să justifice restricțiile masive și impunerea vaccinării?

Studiul pretipărit se numește „Rata mortalității prin infecție stratificată în funcție de vârstă a COVID-19 la persoanele nevârstnice informat din studiile naționale de seroprevalență înainte de vaccinare  (link)”.

Panica indusă în legătură cu SARS-CoV-2 nu a fost niciodată motivată, adevărata mortalitate din cauza acestei boli nefiind semnificativ mai mare decât cea a gripei comune. Și asta în 2020, cu mult înainte de varianta foarte blândă Omicron.

Pe baza a 31 de studii de seroprevalență (persoane ce prezintă anticorpi) prevaccinare, Ioannidis și colegii săi au calculat rata medie de mortalitate prin infecție (IFR) pentru Covid-19 pe diferite grupe de vârstă, cu următorul rezultat:

  • 0,0003% cu vârsta 0-19 ani
  • 0,003% în vârstă de 20-29 de ani
  • 0,011% în vârstă de 30-39 de ani
  • 0,035% în vârstă de 40-49 ani
  • 0,129% în vârstă de 50-59 ani
  • 0,501% în vârstă de 60-69 ani

La nivel global, este probabil ca IFR să fi fost de doar 0,03% în grupa de vârstă 0 – 59 de ani în 2020. Dacă incluzi persoane sub 70 de ani, potrivit studiului, ajungi cu o medie de 0,07 la sută. Ar trebui această mortalitate să justifice carantina și ulterior o impunere generală a vaccinării (directă sau indirectă), folosirea pașapoartelor verzi, cu consecințe imense asupra sănătății, vieții sociale și, nu în ultimul rând, economice?

În timp ce comparația dintre Covid-19 și gripa a fost descurajată mult timp, acum este evident că nu ar fi trebuit să existe niciodată o mare diferență între cele două în ceea ce privește pericolul pentru populația generală. După cum a scris OMS într-un document din martie 2020:

„Deși va dura timp pentru a înțelege pe deplin rata reală de mortalitate a COVID-19, datele pe care le avem până acum indică faptul că rata brută a mortalității (numărul de decese raportate împărțit la cazurile raportate) este între 3-4%; rata mortalității prin infecție (numărul de decese raportate împărțit la numărul de infecții) va fi mai mică. Rata mortalității pentru gripa sezonieră este de obicei mult sub 0,1%.”

Mortalitatea a scăzut și mai mult odată cu varianta Omicron și subvariantele sale. Oricine solicită încă măsuride restricție și vaccinare obligatoriear ar trebui, prin urmare, să susțină același lucru pentru gripă. Când vom spune stop acestui abuz?

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading