O compania israeliană dezvoltă o nouă tehnologie care poate distruge tumorile canceroase

by | 7 May 2021 | Sănătate

ProSense a fost creat pentru a găsi o alternativă non-chirurgicală și mai puțin invazivă care poate distruge tumorile folosind tehnologia crioterapiei. Dezvoltatorul, IceCure, are mai mulți membri ai personalului care sunt absolvenți ai Technion – Institutul Tehnologic din Israel. Compania israeliană de dispozitive medicale IceCure a dezvoltat o nouă tehnologie numită ProSense, despre care spune că s-a dovedit extrem de eficientă în tratarea femeilor cu cancer de sân, a declarat compania într-un comunicat de presă.

Compania folosește o sondă care este introdusă în tumoare și o îngheață prin scăderea temperaturii sale, lăsând țesutul sănătos din jurul său în timp ce alternează între înghețarea și dezghețarea zonei specifice a tumorii.

Tehnologia a fost denumită „dispozitiv de descoperire” de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), care a recunoscut oficial inovația luna trecută ca având capacității de a salva vieți.

CEO-ul Technion UK, Alan Aziz, a declarat că „chirurgia invazivă a fost singura posibilitate de îndepărtare a tumorilor, dar [cercetătorii IceCure] caută să pună acele metode vechi pe gheață”.

Aproximativ 700.000 de oameni mor în fiecare an din cauza cancerului de sân.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading