ProSense a fost creat pentru a găsi o alternativă non-chirurgicală și mai puțin invazivă care poate distruge tumorile folosind tehnologia crioterapiei. Dezvoltatorul, IceCure, are mai mulți membri ai personalului care sunt absolvenți ai Technion – Institutul Tehnologic din Israel. Compania israeliană de dispozitive medicale IceCure a dezvoltat o nouă tehnologie numită ProSense, despre care spune că s-a dovedit extrem de eficientă în tratarea femeilor cu cancer de sân, a declarat compania într-un comunicat de presă.

Compania folosește o sondă care este introdusă în tumoare și o îngheață prin scăderea temperaturii sale, lăsând țesutul sănătos din jurul său în timp ce alternează între înghețarea și dezghețarea zonei specifice a tumorii.

Tehnologia a fost denumită „dispozitiv de descoperire” de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), care a recunoscut oficial inovația luna trecută ca având capacității de a salva vieți.


CEO-ul Technion UK, Alan Aziz, a declarat că „chirurgia invazivă a fost singura posibilitate de îndepărtare a tumorilor, dar [cercetătorii IceCure] caută să pună acele metode vechi pe gheață”.

Aproximativ 700.000 de oameni mor în fiecare an din cauza cancerului de sân.