O firmă finanțată de Bill Gates a testat „cu succes” vaccinurile sub forma țânțarilor modificați genetic

by | 4 Oct 2022 | Sănătate

Nu, nu este o conspirație! Este cât se poate de real! O echipă de cercetători de la University of Washington a realizat un vaccin împotriva malariei pe baza unor țânțari modificați genetic, cu scopul „vaccinării umane”. Studiul clinic a fost finanțat chiar de către The National Institutes of Health din Statele Unite și a fost publicat în Science Transnational Medicine Journal.

Pentru realizarea cercetării, Universitatea din Washington a încheiat un parteneriat cu firma Sanaria, o companie specializată în realizarea de vaccinuri anti-malarie și în producerea de paraziți modificați genetic. Doi dintre donatorii care finanțează Sanaria, respectiv PATH MVI și Institute for OneWorld Health, sunt la rândul lor finanțați de Bill & Melinda Gates Foundation.

Studiul clinic a inclus 26 de participanți cărora li s-au administrat cinci „doze” sau mai degrabă „mușcături”, timp de 30 de zile, prin expunerea brațului într-un mic container în care se aflau 200 de țânțari modificați genetic. Pentru realizarea studiului clinic, cercetătorii au folosit țâțari purtători ai parazitului care provoacă malaria, care însă au fost modificați genetic astfel încât să nu provoace boala, dar care aveau capacitatea de a „infecta” participanții cu o versiune minoră de malarie. „Injecția” era insuficientă pentru a provoca forme grave ale bolii, dar suficientă pentru a determina organismul să producă anticorpii specifici.

Conducătorul echipei de cercetători, Dr. Sean Murphy, a afirmat că țânțarii folosiți se comportă „ca 1.000 de mici seringi zburătoare”.

Rezultatele studiului nu au fost însă foarte încurajatoare. 14 dintre cei 26 de participanți au fost expuși malariei. Dintre aceștia 7 s-au îmbolnăvit, iar pentru ceilalți, protecția oferită de „vaccin” nu a durat mai mult de câteva luni.

În pofida rezultatelor modeste, cercetătorii consideră că studiul a fost un succes și va contribui la „dezvoltarea în continuare a vaccinurilor anti-malarie pe baza sporozoarelor atenuate genetic”.

Potrivit lui Murphy, “vaccinurile zburătoare” nu vor fi folosite pentru vaccinarea umană în masă. În același timp este greu de anticipat cum vor fi utilizate în viittor această nouă metodă de “vaccinare”.

Etichete: Bill Gates

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading