O nouă super tulpină de COVID, potențial letală, creată în laboratorul Universității din Londra. Ce poate merge rău?

by | 1 Nov 2022 | Sănătate

Cercetătorii de la Imperial College din Londra au combinat tulpina originală Wuhan a COVID, cu variantele Omicron sau Delta, potrivit unui articol Daily Mail.

Oamenii de știință încă nu au dezvăluit cât de eficientă este tulpina pe care au creat-o și au negat că munca lor constituie un câștig de funcție, procesul despre care se crede acum că a fost responsabil pentru tulpina originală din Wuhan.

Expertul în biologie moleculară, dr. Richard Ebright, a avertizat despre noua tulpină mutantă, care a fost injectată în hamsteri la Universitatea din Londra vorbind mai ales despre „riscul declanșării unui nou val pandemic la eliberarea accidentală sau deliberată a virușilor generați de laborator”.

„Acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă”, a îndemnat biologul, adăugând: „Dacă lumea dorește să evite noile valuri de pandemie și pandemii cauzate de agenți patogeni potențiali pandemici generați de laborator, atunci este urgent necesar să se limiteze riscul ridicat, cercetarea cu beneficii reduse care creează potențiali agenți patogeni pandemici îmbunătățiți și să implementeze o supraveghere națională eficientă, cu forță de lege, asupra unor astfel de cercetări” a scris dr. Richard Ebright.

„Cel puțin patru laboratoare de pe două continente au construit acum viruși non-naturali, generați de laborator, care păstrează evadarea imunitară ridicată a Omicron și dobândesc o severitate mai mare decât Omicron și care, ca atare, sunt de așteptat în mod rezonabil să crească transmiterea sau patogenitatea la om” a mai adăugat acesta.

Dezvăluirea vine după ce cu două săptămâni în urmă s-a aflat că Universitatea din Boston a conceput un COVID himeric care are o rată de mortalitate de 80% la șoarecii de laborator.

Pentru a analiza ce face ca Omicron să fie atât de transmisibil – și finanțat parțial din granturi de la Institutul Național de Sănătate și Institutul Național al Statelor Unite pentru Alergii și Boli Infecțioase conduse de Anthony Fauci – o echipă de cercetători a combinat varianta Omicron la tulpina originală de Covid-19. Virusul rezultat a fost de cinci ori mai infecțios decât Omicron.

Etichete: COVID-19

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading