Vorbind la un briefing de știri, cercetătorul șef al Organizației Mondiale a Sănătății, Soumya Swaminathan a spus că, deși pare să existe o oarecare scădere a imunității la vaccin în timp împotriva variantei Omicron, trebuie făcute mai multe cercetări pentru a stabili cine are nevoie de doze de rapel, conform Reuters.

„Nu există nicio dovadă în acest moment că adolescenții sănătoși sau copiii sănătoși au nevoie de rapel. Nicio dovadă”, a spus ea.

Israelul a început deja să ofere boostere copiilor de la 12 ani, iar Administrația Statelor Unite pentru Alimente și Medicamente a autorizat la începutul acestei luni utilizarea unei a treia doze de vaccin Pfizer și BioNTech COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. .


Săptămâna trecută, Germania a devenit cea mai recentă țară care a recomandat ca toți copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani să primească o vaccinare de rapel COVID-19. A făcut și Ungaria.

Swaminathan a spus că cel mai important grup de experți al OMS se va reuni mai târziu în această săptămână pentru a analiza problema specifică a modului în care țările ar trebui să ia în considerare acordarea dozei a treia populațiilor lor.

„Scopul este de a-i proteja pe cei mai vulnerabili, de a-i proteja pe cei cu cel mai mare risc de boală severă și de deces. Acestea sunt populațiile noastre în vârstă, persoanele imuno-compromise cu afecțiuni de bază, dar și personalul medical”, a spus ea.