OMS spune că nu există dovezi că adolescenții și copiii sănătoși au nevoie de doza a treia

by | 20 Jan 2022 | Sănătate

Vorbind la un briefing de știri, cercetătorul șef al Organizației Mondiale a Sănătății, Soumya Swaminathan a spus că, deși pare să existe o oarecare scădere a imunității la vaccin în timp împotriva variantei Omicron, trebuie făcute mai multe cercetări pentru a stabili cine are nevoie de doze de rapel, conform Reuters.

„Nu există nicio dovadă în acest moment că adolescenții sănătoși sau copiii sănătoși au nevoie de rapel. Nicio dovadă”, a spus ea.

Israelul a început deja să ofere boostere copiilor de la 12 ani, iar Administrația Statelor Unite pentru Alimente și Medicamente a autorizat la începutul acestei luni utilizarea unei a treia doze de vaccin Pfizer și BioNTech COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. .

Săptămâna trecută, Germania a devenit cea mai recentă țară care a recomandat ca toți copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani să primească o vaccinare de rapel COVID-19. A făcut și Ungaria.

Swaminathan a spus că cel mai important grup de experți al OMS se va reuni mai târziu în această săptămână pentru a analiza problema specifică a modului în care țările ar trebui să ia în considerare acordarea dozei a treia populațiilor lor.

„Scopul este de a-i proteja pe cei mai vulnerabili, de a-i proteja pe cei cu cel mai mare risc de boală severă și de deces. Acestea sunt populațiile noastre în vârstă, persoanele imuno-compromise cu afecțiuni de bază, dar și personalul medical”, a spus ea.

Etichete: OMS | vaccinare copii

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading