Oravax Medical începe testele clinice pentru vaccinul Oravax sub formă de capsule împotriva COVID-19

by | 5 Aug 2021 | Sănătate

Israelul este pe cale să devină prima țară din lume care testează vaccinul oral împotriva COVID-19 dezvoltat de Oramed Pharmaceuticals.

Filiala lui Oramed, Oravax Medical, se pregătește să înceapă studiile clinice ale vaccinului său la Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv, după ce a primit aprobarea protocolului său de studiu de la Institutional Review Board al spitalului. Acum așteaptă aprobarea de la Ministerul Sănătății, care este de așteptat în câteva săptămâni.

Oravax a finalizat deja fabricarea GMP în Europa în câteva mii de capsule care ar fi disponibile pentru procesul de testare israelian și, eventual, în alte țări.

Vaccinul este testat în studii preclinice împotriva variantelor COVID-19, inclusiv a celui Delta.

Avantajele unui vaccin oral depășesc siguranța și eficacitatea, deoarece medicamentele orale tind să aibă mai puține efecte secundare, a spus CEO-ul companiei, Nadav Kidron.

Vaccinul poate fi expediat la temperatura frigiderului și chiar depozitat la temperatura camerei, „ceea ce face logistic mai ușor să îl obțineți oriunde în întreaga lume”, a adăugat el. În cele din urmă, un vaccin oral nu ar necesita administrare profesională deci va putea fi administrat pe scară largă, sporind astfel foarte mult numărul celor imunizați.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading