Participanții la Consiliul UE trebuie să prezinte un test PCR chiar dacă sunt vaccinați pentru că vaccinații transmit boala

by | 15 Dec 2021 | Sănătate

Executivul UE pregătește o campanie de conștientizare sub formă de videoclipuri pentru a sublinia necesitatea vaccinării. Acesta va fi adaptat la nevoile și particularitățile Europei de Est și va fi discutat la Bruxelles la Consiliul UE în aceste zile.

Proiectul este încă în faze incipiente, dar Bruxelles-ul subliniază importanța acestuia având în vedere că decalajul de vaccinare dintre estul și vestul Europei rămâne semnificativ.

Potrivit ECDC, rata de vaccinare a statelor membre ale UE din est și sud-est rămâne cu mult sub media UE (66,9% din totalul populației vaccinate). „Nu putem continua așa. Dacă Europa de Est nu accelerează, nu vom pune niciodată capăt pandemiei”, a spus sursa.

Cifrele sunt deosebit de mici în state precum Bulgaria și România, unde doar 26,9% și 39% din populația totală a fost vaccinată.

Săptămâna trecută, vicepreședintele Comisiei, Margaritis Schinas, a declarat că summitul va fi o „oportunitate” pentru lideri de a discuta despre vaccinarea obligatorie.

„Consiliul European reiterează importanța vitală a vaccinării în lupta împotriva pandemiei. Implementarea vaccinării pentru toți și distribuirea dozelor de rapel sunt cruciale. În acest context, depășirea ezitării la vaccin, inclusiv prin abordarea dezinformarii, rămâne esențială”, se arată în proiectul de concluzii.

Sursa UE a spus că abordarea ar fi fie „modul austriac”, cu impunerea vaccinării obligatorii și amenzi, fie similară modului italian cu „Super COVID Pass” care face ca viața de zi cu zi a celor nevaccinați să fie un coșmar.

Potrivit concluziilor, Consiliul UE solicită, de asemenea, implementarea rapidă a recomandărilor revizuite ale Consiliului privind călătoriile în interiorul și către UE, inclusiv valabilitatea certificatelor de vaccinare.

Și în timp ce liderii UE sunt așteptați să abordeze problema vaccinării obligatorii, o decizie a serviciilor media a Consiliului UE de a nu accepta certificatul UE COVID pentru jurnaliştii care participă la Summitul UE din 16-17 decembrie a stârnit furie.

Reprezentanții presei trebuie să îndeplinească una dintre următoarele condiții:

„Să fi avut un test PCR negativ, efectuat cât mai aproape de datele întâlnirilor și cu cel mult 48 de ore înainte de începerea întâlnirii”, a declarat instituția jurnaliştilor prin e-mail.

Acest lucru înseamnă practic că certificatul COVID chiar și al jurnaliștilor complet vaccinați nu va fi recunoscut. Acest lucru e valabil pentru toți participanții.

Ca alternativă, reporterii ar putea alege „să fi obținut un certificat de la un medic care să ateste că persoana s-a vindecat de COVID-19 într-un interval de timp de maximum șase luni”.

De aici înțelegem că vaccinații cu pașaport verde trebuie să facă test PCR pentru că pot transmite boala dar cei trecuți prin boală nu. De ce nu se spune public asta și nu se iau măsuri în blocarea circulării vaccinaților care nu au trect prin boala?

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading