Paturile de la ATI dispar fără nicio explicație deși cazurile grave sunt foarte multe

by | 21 Sep 2021 | Sănătate

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că luni, la ora 14.00, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.087 de paturi ATI destinate pacienților COVID-19. Dintre acestea, 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 (obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie).

Potrivit datelor oficiale, la nivel național sunt libere la acest moment 19 paturi ATI pentru pacienții COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În București – unde sunt avizate de DSP 237 de paturi ATI COVID – nu mai sunt paturi libere la acest moment.

Dar oare ce s-a întmplat cu paturile de la ATI? Sau e doar o campanie de inducere a fricii?

Conform datelor publicate infrastructura in Bucuresti este de 1200 de paturi ATI Doar in 2020 au fost achizitionate peste 600 de paturi.

In decembrie 2020 era o capacitate de  3065 paturi dotate corespunzator. Exista totodata 1159 de medici pentru ATI (sursa: sursa:Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva).

Chiar si cele mai pesimiste statistici (ventilatoare stricate) enumera peste 700 de paturi in Bucuresti.

Și totuși e bizar cum, spre exemplu, în 25 noiembrie 2020 (o dată aleasă de mine la întâmplare) la nivel naţional sunt 1428 de paturi. În acea zi, erau 9.739 cazuri noi, 1.205 internate la ATI. Azi sunt 3.342 de cazuri noi, 952 sunt internate la ATI. Oare cum ajung pacienții la ATI? Cum de sunt atât de mulți acum dupâ 1 an jumate, când avem atâtea posibilitâți de tratare. De ce nu se dau detalii despre asta? Nu cumva ei ajung acolo cu alte boli grave dar sunt și pozitivi la corona?

Această gaură neagră în care tot dispar paturile ATI se pare ca înghite din fericire și miniștri Sănătății care jonglează fără justificare de vreun fel cu numărul paturilor. Aparent e o gaură neagră cu alergie la Raed Arafat. O să tot murim toți de corona sau nu și el ne va privi semeț cu lopata în mână.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading