Peste 8.000 de decese asociate vaccinurilor covid, raportate la nivel european, în creștere cu 40% față de septembrie!

by | 19 Dec 2021 | Sănătate

Conform ultimelor rapoarte publicate pe 9 decembrie 2021 pe site-ul Agenției Europene a Medicamentelor (EMA) cu privire la siguranța vaccinurilor covid (Pfizer, Astrazeneca, Moderna și J&J), au fost raportate peste 8.000 de decese asociate vaccinării.

Cea mai mare creștere a deceselor după vaccinare s-a înregistrat în cazul vaccinurilor Moderna (+50%) și J&J (+62%), în ciuda faptului că în multe state state europene aceste două vaccinuri au fost limitate doar pentru anumite categorii de vârstă. Creșterea cea mai scăzută s-a înregistrat la vaccinurile Astrazeneca (+24%), fapt explicabil după ce autoritățile sanitare au recunoscut că legătura cauzală dintre cheagurile de sânge apărute după vaccinarea cu acest produs. Vaccinul Pfizer este, de departe, cel mai utilizat la nivel european. De aceea pentru acest produs s-au raportat cele mai multe decese (aproape 6.000!), cu mult mai multe decât la toate celelalte trei, luate la un loc.

Situația raportă de EMA pentru fiecare vaccin este următoarea:

De menționat că în sistemul EMA se poate observa cu ușurință o sub-raportare masivă a efectelor secundare asociate vaccinurilor COVID. State cu o populație mare raportează mai puține cazuri decât alte state cu o populație de două sau trei ori mai mică, ceea ce indică în mod clar că în primele declara un număr mult mai mic de cazuri decât cel real.

De fiecare datâ când prezintă aceste date EMA ține să sublinieze că simplul fapt că un deces a avut loc imediat după vaccinare nu înseamnă că există o relație cauzală între cele două evenimente și că o persoană ar putea muri din alte cauze medicale. Tehnic vorbind, EMA are dreptate însă această “grijă” de a pune sub semnul îndoielii relația de cauzalitate este neetică din punct de vedere medical. Prima grijă a EMA ar fi trebuit să fie investigarea cazurilor respective, inclusiv prin autopsiere, pentru a exclude relația cauzală dintre vaccinare și deces. Până nu se face acest lucru, raportul cauzal dintre vaccinare și deces este cel puțin o posibilitate logică, iar potrivit eticii medicale EMA și toate autoritățile sanitare din Europa ar fi trebuit să suspende campania de vaccinare până când s-ar fi stabilit, dincolo de orice dubiu că nu există o cauzalitate între cele două evenimente! Faptul că aceste decese sunt raportate și cunoscute la cel mai înalt nivel, fără a se face nicio investigare în privința lor nu poate indica decât o gravă culpă a celor care decid să meargă mai departe cu vaccinarea, punând în pericol viața a sute de milioane de cetățeni.

Pentru a înțelege cât de dezechilibrată este analiza EMA, cel mai înalt for European în aceată materie, e suficient să vedem cum se raportează decesele COVID pe întregul continent. În lipsa unor autopsii care să stabilească dacă a fost sau nu o relație cauzală între prezența virusului și deces, simpla prezență a virusului nu ar trebui privită ca un factor care a provocat moartea pacinetului. Dar în această privință EMA nu mai e atât de preocupată să sublinieze că relația cauzală nu e demonstrată. De ce? Pentru că asta ar scădea semnificativ numărul de decese raportate, iar atunci pandemia ar nu ar mai avea valențele dramatice pe care le vedem acum. Și dacă nu ar fi teama generalizată față de virus, atunci cine ar mai fi de acord cu politicile de sănătate publică aplicate în prezent?

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading