Pfizer anunță că a început să testeze noul său medicament cu administrare orală, pentru prevenirea Covid-19

by | 28 Sep 2021 | Sănătate

Pfizer a anunțat, luni, că a început testarea pentru medicamentul antiviral pentru prevenirea Covid-19 în cei deja expuși la coronavirus, relatează Reuters.

Medicamentul, denumit PF-07231332, se administrează oral și va fi testat pe până la 2.660 de adulți sănătoși cu vârste de peste 18 ani care trăiesc în aceeași locuință cu o persoană infectată cu coronavirus care a dezvoltat simptomele Covid-19.

În cadrul testului, vor fi administrate medicamentul și o doză scăzută de ritonavir, un medicament mai vechi, folosit în trecut combinații de tratament pentru infecția cu HIV.

Pfizer și rivalii săi s-au angajat într-o „cursă” pentru dezvoltarea acestui tip de medicament. Companiile Merck și Ridgeback Biotherapeutics au anunțat, de asemenea, la începutul acestei luni, că au început testările pentru propriul lor medicament, molnupiravir, menit să prevină îmbolnăvirea simptomatică la persoanele deja infectate sau expuse la coronavirus.

Compania Pfizer estimează că în anul 2021 va avea încasări de 33,5 miliarde de dolari din 2,1 miliarde doze de vaccin anti Covid comandate deja. Numerele vor crește  cu mult mai mult însă, pentru că va fi impusă și o a treia doză (până acum).

Dacă tratamentul preventiv va avea succes, va fi cu siguranță aprobat la fel de repede și își va găsi loc imediat pe listele tuturor țărilor care deja au beneficiat de vaccinurile Pfizer.

“The winner takes it all!”

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading