Poluarea cu plastic micșorează penisurile iar majoritatea bărbaților vor fi infertili până în 2045

by | 16 Dec 2021 | Sănătate

Un om de știință în domeniul mediului a avertizat că poluarea cu plastic micșorează penisul și face bărbații infertili, ceea ce înseamnă că cei mai mulți dintre ei nu vor putea produce spermă până în 2045.

Într-o nouă carte numită Count Down, dr. Shanna Swan scrie că omenirea se confruntă cu o „criză existențială” din cauza ftalaților, o substanță chimică folosită în procesul de fabricare a plasticului care perturbă sistemul endocrin.

Un număr tot mai mare de bebeluși se nasc cu penisuri mici ca urmare a sindromului ftalat, lucru care a fost observat la șobolani atunci când sunt expuși la substanța chimică în teste.

Bebelușii umani sunt expuși la substanța chimică din uter, determinând o distanță anogenitală mai scurtă, care se corelează cu dimensiunea penisului.

„Fatalații imită hormonul estrogen și astfel perturbă producția naturală de hormoni din corpul uman, pe care cercetătorii au legat-o cu interferența în dezvoltarea sexuală la sugari și comportamentul la adulți”, relatează Sky News.

Substanța chimică, care este folosită pentru a face plasticul mai flexibil, este transmisă oamenilor prin jucării, alimente și alte articole.

Swan avertizează că:

„lumea noastră modernă amenință numărul de spermatozoizi, modifică dezvoltarea reproductivă masculină și feminină și pune în pericol viitorul rasei umane”.

De-a lungul cărții ei, ea citează studii evaluate de colegi care avertizează cu privire la scăderea ratelor de fertilitate masculină, inclusiv un studiu din 2017 care a constatat că numărul de spermatozoizi masculini din țările occidentale a scăzut cu 50% în ultimii 40 de ani.

În timp ce ratele natalității continuă să scadă ca urmare a scăderii fertilității, bărbaților li se spune, de asemenea, să rămână singuri, în timp ce femeile din vest sunt educate social să creadă că a avea copii și a se dedica maternității nu duc la o viață împlinită.

Din 2007 până în 2011, rata fertilităţii în S.U.A. a scăzut cu 9% în doar 4 ani. În 2016, S.U.A. rata fertilităţii a scăzut la 59,8 naşteri la 1.000 de femei, cea mai scăzută de când au început înregistrările.

În ultimele decenii, a existat o scădere alarmantă a numărului mediu de spermatozoizi la bărbații occidentali. După cum arată această imaginea de la începutul articolului, cercetările au arătat o scădere cu 59% între 1973 și 2011 – de la 337,5 milioane la doar 137,5 milioane. Comentând declinul, autorul principal al studiului, Hagai Levine, a spus că „rezultatele sunt destul de șocante… acesta este o problemă uriașă de sănătate publică clasică sub radar, care este cu adevărat neglijată”.

Mergând mai departe, Levine a avertizat că „în cele din urmă s-ar putea să avem o problemă și cu reproducerea în general. Poate fi dispariția speciei umane”. După cum se menționează în lucrarea de cercetare, povara economică și societală a infertilității masculine este mare și în creștere. Cercetătorii sfătuiesc că „din cauza implicațiilor semnificative asupra sănătății publice ale acestor rezultate, este nevoie urgentă de cercetare privind cauzele acestui declin continuu”.

Anul trecut, cercetătorii de la Institutul de Valori și Evaluare a Sănătății de la Universitatea din Washington au avertizat că planeta nu este pregătită pentru o prăbușire globală a numărului populației și că impactul va fi „de-a dreptul uluitor”.

CNN a publicat, de asemenea, un articol în care recunoaște că, dacă sperma ar fi un animal, s-ar putea „îndrepta spre dispariție în națiunile occidentale”.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading