Procesul COVID: Fauci nu a putut furniza niciun studiu care să arate că măștile funcționează și invocă amnezia

by | 29 Nov 2022 | Sănătate

Procurorul general din Louisiana, Jeff Landry, spune că publicul „va fi șocat” când de puțin și-a amintit dr. Anthony „Eu sunt știința” Fauci în timpul depoziției de săptămâna trecută despre „unele dintre cele mai importante acțiuni și discuții” când era consilier medical șef al președinților Trump. și Biden în timpul pandemiei de COVID-19.

Landry, Missouri, procurorul general Eric Schmitt și echipele lor juridice l-au intervievat pe Fauci sub jurământ, săptămâna trecută, ca parte a procesului lor împotriva administrației Biden. Aceștia au acuzat oficiali guvernamentali de rang înalt că lucrează cu Twitter, YouTube și Facebook, „sub pretextul combaterii dezinformării” pentru a cenzura punctele de vedere asupra COVID care au fost împotriva poziției administrației Biden.

Printre altele, Fauci nu a putut cita niciun studiu care l-a facut să-și schimbat părerea despre purtarea măștii împotriva COVID-19 în timpul unei depoziții recente.

Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) din SUA, s-a numărat printre oficialii americani care au îndeamnat în mod repetat oamenii să nu poarte mască la începutul pandemiei decât dacă prezentau simptome. Printre numeroasele sale declarații publice și private, el a scris într-un e-mail din 5 februarie 2020 că „masca tipică pe care o cumpărați din farmacie nu este cu adevărat eficientă în a ține departe virusul, care este suficient de mic pentru a trece prin material”.

Aproximativ două luni mai târziu, Fauci și alți oficiali de rang înalt au inversat cursul și au emis recomandări de purtare a măștii pe scară largă, indiferent de simptome.

Întrebat despre schimbare, în timp ce era sub jurământ pe 23 noiembrie, Fauci nu a putut furniza niciun studiu, potrivit avocaților care reprezintă reclamanții într-un dosar împotriva guvernului federal.

„A fost întrebat ce studiu sau studii i-au făcut pe oficiali să se răzgândească în acea perioadă, pentru că au susținut că decizia a fost bazată pe studii. Nu a putut să numească niciunul”, a declarat Jenin Younes, unul dintre avocați.

Procurorul general din Missouri Eric Schmitt, un republican care a fost prezent și în timpul depoziției din Maryland, a declarat pe rețelele de socializare că Fauci „nu a putut cita niciun studiu” pentru a-și susține afirmația că măștile sunt eficiente împotriva COVID-19.

CDC-ul din S.U.A. au făcut schimbarea, legat de purtare a măștii, pe 3 aprilie 2020, ceea ce a dus la impunere pe scară largă. Oficialii, inclusiv directorul CDC de atunci au declarat că studiile care indică transmiterea asimptomatică a COVID-19 au dus la schimbare. Dar au citat zero studii privind eficacitatea măștii. Din contră, multe studii despre măști nu susțin utilizarea acestora, inclusiv un studiu CDC.

Câteva concluzii din depoziția lui Fauci: Fauci știa că teoria scurgerii virusului din laborator are baze reale dar l-ar fi implicat chiar pe el pentru că a sponsorizat studierea virusului în laborator și a căutat să o discrediteze imediat; a apărat restricțiile; ceilalți dintre noi „nu avem capacitatea” de a determina ce este mai bine pentru noi înșine.” Cele mai multe întrebări au rămas fără răspuns pentru că Fauci pretinde că nu își mai amintește.

Etichete: COVID-19

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading