Rafila despre PNRR: Valoarea consultanței, de 5 ori mai mare decât valoarea proiectului

by | 16 Feb 2022 | Sănătate

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a făcut declarații alarmante cu privire la PNRR ridicând tot mai multe semne de întrebare asupra conținutului despre care PSD a transmis anterior că nu a fost discutat cu clasa politică și că a fot ținut secret până la aprobarea de către UE.

Rafila a declarat într-un interviu la Antena 3, că nimeni din Ministerul Sănătății nu a văzut și lucrat la PNRR la partea ce privește Sănătatea. El a continuat spunând că proiectul e plin de ”destul de multe lucruri ciudate” nedorind să dea detalii. LA presiunile moderatorului el a spus că a descoperit că valoarea consultanței  pentru un proiect (25 milioane euro) este de 5 ori mai mare decât valoarea proiectului (5 milioane euro). Rafila a afirmat că a transmis documentele Corpului de Control al prim-ministrului.

”Am găsit şi noi destul de multe lucruri ciudate. În primul rând, că nu am avut acces la documentele acestui program şi ceea ce a fost foarte ciudat pentru toată lumea care lucrează în Ministerul Sănătăţii este că niciun angajat din Ministerul Sănătăţii nu a lucrat sau nu a fost informat referitor la acest program.

Pare destul de ciudat. A fost lucrat pe persoană fizică, nu ştiu exact cum a fost lucrat, în primul rând. Şi al doilea element este legat de faptul că de multe ori valoarea consultanţei este mai mare decât valoarea obiectivului”, a transmis Alexandru Rafila.

”La Agenţia Naţională pentru Investiţii în Sănătate, funcţionarea agenţiei este finanţată cu 5 milioane de euro şi consultanţa cu 25 de milioane de euro. Aşa a fost făcut contractul. Deocamdată am pus documentele la dispoziţia Corpului de Control al prim- ministrului”, a mai declarat Rafila.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading