Rafila despre PNRR: Valoarea consultanței, de 5 ori mai mare decât valoarea proiectului

by | 16 Feb 2022 | Sănătate

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a făcut declarații alarmante cu privire la PNRR ridicând tot mai multe semne de întrebare asupra conținutului despre care PSD a transmis anterior că nu a fost discutat cu clasa politică și că a fot ținut secret până la aprobarea de către UE.

Rafila a declarat într-un interviu la Antena 3, că nimeni din Ministerul Sănătății nu a văzut și lucrat la PNRR la partea ce privește Sănătatea. El a continuat spunând că proiectul e plin de ”destul de multe lucruri ciudate” nedorind să dea detalii. LA presiunile moderatorului el a spus că a descoperit că valoarea consultanței  pentru un proiect (25 milioane euro) este de 5 ori mai mare decât valoarea proiectului (5 milioane euro). Rafila a afirmat că a transmis documentele Corpului de Control al prim-ministrului.

”Am găsit şi noi destul de multe lucruri ciudate. În primul rând, că nu am avut acces la documentele acestui program şi ceea ce a fost foarte ciudat pentru toată lumea care lucrează în Ministerul Sănătăţii este că niciun angajat din Ministerul Sănătăţii nu a lucrat sau nu a fost informat referitor la acest program.

Pare destul de ciudat. A fost lucrat pe persoană fizică, nu ştiu exact cum a fost lucrat, în primul rând. Şi al doilea element este legat de faptul că de multe ori valoarea consultanţei este mai mare decât valoarea obiectivului”, a transmis Alexandru Rafila.

”La Agenţia Naţională pentru Investiţii în Sănătate, funcţionarea agenţiei este finanţată cu 5 milioane de euro şi consultanţa cu 25 de milioane de euro. Aşa a fost făcut contractul. Deocamdată am pus documentele la dispoziţia Corpului de Control al prim- ministrului”, a mai declarat Rafila.

Ultimele știri

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading