Raport Scoția: vaccinații reprezintă 64% dintre pozitivi, 69% din spitalizări, 85% dintre decese

by | 3 Jan 2022 | Sănătate

În ultimele câteva săptămâni, s-a răspândit isteria din cauza amenințării presupusei noi variante Omicron a Covid-19, susținând că această variantă ar putea evita vaccinurile Covid-19 și că doar încă o doză de rapel vă va salva.

Public Health Scotland a  publicat un „Raport statistic Covid-19” care conține date privind cazurile de Covid-19, spitalizările și decesele în funcție de starea de vaccinare pe o perioadă de patru săptămâni. Cel mai recent raport publicat pe 15 decembrie conține date privind cazurile și internările în perioada 13 noiembrie – 10 decembrie și date privind decesele între 06 noiembrie și 03 decembrie 21.

Raportul a arătat că între 13 noiembrie și 10 decembrie s-au înregistrat un total de 82.161 de cazuri confirmate și 1.617 de spitalizări, în timp ce între 06 noiembrie și 03 decembrie s-au înregistrat un total de 383 de decese de Covid-19. Raportul a confirmat, de asemenea, că populația vaccinată a reprezentat 64% dintre aceste cazuri, 69% din spitalizări și 85% dintre aceste decese.

Dar acest lucru nu se întâmplă brusc din cauza urgenței variantei Omicron. Marea majoritate a cazurilor de Covid-19, a spitalizărilor și a deceselor au avut loc printre cei complet vaccinați cel puțin din august 2021.

Cazuri COVID-19

În august și începutul lunii septembrie, populația nevaccinată a reprezentat majoritatea cazurilor de Covid-19. Cu toate acestea, dacă adunăm populația parțial vaccinată și populația vaccinată cu 2,3 doze, aflăm că populația vaccinată a reprezentat, de fapt, majoritatea cazurilor începând din 14 august.

Ceea ce putem vedea și din cele de mai sus este: cazurile au crescut rapid în populația vaccinată cu 2,3 doze între 04 decembrie și 10 decembrie, înregistrând cel mai mare număr de cazuri de la începutul lunii septembrie. În timp ce numărul de cazuri în rândul populației nevaccinate este similar cu cel înregistrat la începutul lunii noiembrie.

Dacă motivul acestei creșteri bruște are vreo legătură cu apariția Omicron, atunci pare destul de clar că populația nevaccinată nu are de ce să-și facă griji, dar populația vaccinată cu 2,3 doze poate avea de ce să se teamă.

La includerea celor 39.526 de cazuri confirmate în rândul celor parțial vaccinați în această perioadă, numărul total de cazuri în rândul populației vaccinate crește la 235.801. În timp ce numărul de cazuri în rândul populației nevaccinate în această perioadă de 17 săptămâni s-a ridicat la 165.528, în ciuda faptului că acest grup conține copii care nu sunt eligibili pentru vaccinare și au reprezentat o mare parte a cazurilor de la începutul presupusei pandemii.

Ceea ce demonstrează clar aceste date despre cazuri este că vaccinurile Covid-19 erau deja incapabile să prevină infecția și transmiterea variantei Delta, ceea ce ridică întrebarea de ce autoritățile au provocat atât de multă isterie în legătură cu presupusa nouă variantă Omicron, care a fost confirmată. pentru a provoca nimic mai mult decât o răceală ușoară de către autoritățile sud-africane.

Spitalizări Covid-19

Următorul grafic arată cazurile în funcție de starea de vaccinare pe o perioadă de 17 săptămâni, de la 14 august 21 până la 10 decembrie 21.

Pe 14 decembrie, viceprim-ministrul Regatului Unit a confirmat că doar 10 persoane se aflau în prezent în spital după ce ar fi fost testate pozitiv pentru Varianta Omicron a Covid-19.

Așa că s-ar putea să vă surprindă să aflați că numai Scoția a înregistrat între 30 și 90 de ori mai mult decât numărul de spitalizări Omicron în fiecare săptămână din august din cauza variantei Delta, iar marea majoritate a acestora s-au numărat printre cei complet vaccinați.

Graficul de mai sus arată numărul cumulat de spitalizări în funcție de starea de vaccinare între 14 august 21 și 10 decembrie 21 arată cât de rău au fost de fapt lucrurile pentru populația vaccinată în comparație cu cea nevaccinată.

Între 14 august și 10 decembrie, populația nevaccinată a reprezentat 2.869 de spitalizări cu Covid-19. Populația vaccinată a reprezentat mai mult de două ori mai mult, înregistrând 6.878 de spitalizări. Aceasta înseamnă că populația vaccinată a reprezentat 71% din spitalizările Covid-19 din august 2021.

Covid-19 decese

Graficul demonstrează că populația vaccinată a reprezentat majoritatea deceselor cauzate de Covid-19 în fiecare săptămână de la începutul lunii august 2021, lucrurile fiind într-adevăr să se înrăutățească în septembrie.

Cel mai mare număr de decese de Covid-19 într-o singură săptămână în rândul populației vaccinate a fost de 129, în timp ce cel mai mare număr de decese de Covid-19 în rândul populației nevaccinate într-o singură săptămână a fost de doar 29. Aceasta este o diferență de 345%.

Graficul de mai sus arată numărul cumulat de decese în funcție de starea de vaccinare între 07 august 21 și 03 decembrie 21 și ilustrează destul de clar că aceasta a fost o pandemie a celor complet vaccinați începând din august.

Între 07 august 21 și 03 decembrie 21 s-au înregistrat 261 de decese de Covid-19 în rândul populației nevaccinate din Scoția, comparativ cu 1.452 de decese în rândul populației vaccinate în același interval de timp. Aceasta este o diferență de 456%.

Cu date de genul acesta trebuie să vă întrebați de ce autoritățile de pretutindeni impun în continuare un vaccin care nu făcea față nici variantei Delta, de Omicron ce să mai vorbim. De ce nu se popularizează tratamente eficiente pentru cei afectați de simptome? Nu s-a înțeles că un virus nu se poate opri prin vaccin, mască și restricții? El va gasi cu ușurință calea de a se răspândi, așa cum s-a văzut în acești 2 ani.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading