România stă bine cu efectele adverse ale vaccinurilor COVID. În UE sunt peste 2 milioane de cazuri și circa 11.500 de decese!

by | 11 Jan 2023 | Sănătate

Conform Raportului Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) în care se face un fel de bilanț al campaniei de vaccinare, în țara noastră s-au înregistrat 41.486 de efecte adverse în urma administrării vaccinurilor COVID (p. 29 din raport). 

Dacă ne raportăm strict la numărul raportat, atunci am putea spune că România stă mult mai bine decât restul Europei. Nu știm exact dacă acest lucru se datorează faptului că românii s-au vaccinat mai puțin decât ceilalți europeni sau dacă, mai degrabă, România a fost neglijentă în raportarea acestor efecte adverse.

Cert e că cifrele din Raportul CNCAV care au isterizat presa main-stream în ultimele zile (aceeași presă care în urmă cu puțin timp ar fi catalogat drept conspiraționist pe oricine ar fi vorbit de efectele adverse ale vaccinurilor!) sunt mult mai mici față de ceea ce regăsim în baza de date oficială a Agenției Europene a Medicamentului (EMA), EudraVigilance.

Astfel, la nivel european s-au înregistrat 2.168.656 de efecte adverse asociate vaccinurilor COVID, după cum urmează:

  • Pfizer: 1.189.925 efecte adverse, din care 461.44 grave (39%)
  • Moderna: 365.793 efecte adverse, din care 133.231 grave (36%)
  • Astrazeneca: 542.312 efecte adverse, din care 251.835 grave (46%)
  • Janssen (J&J): 70.625 efecte adverse, din care 30.206 grave (43%)

Baza de date nu conține sau, cel puțin, nu prezintă și datele privind decesele survenite în urma vaccinării COVID. Însă aceste informații se găsesc în ultimul Raport al EMA, publicat pe 22 decembrie 2022:

  • Pfizer: 8.368 de decese
  • Moderna: 1.161 de decese
  • Astrazeneca: 1.579 de decese
  • Janssen (J&J(: 339 de decese
  • Novavax: 1 deces.

În total, potrivit Raportului EMA, 11.448 de europeni au murit după ce și-au administrat vaccinurile COVID despre care oficialii europeni le-au spus că sunt absolut sigure.

Unii ar spune că este o cifră mică în raport cu numărul celor vaccinați. Alții ar mai argumenta că sunt mult mai puțini decât cei care au fost salvați prin vaccinare, ceea ce este în mod evident o speculație, pentru că nu putem stabili câte persoane ar fi murit dacă nu s-ar fi vaccinat.

Cert este că, atâta timp cât nu s-au întreprins autopsii pentru a se stabili cu precizie influența vaccinurilor și nici nu s-au finanțat studii serioase pentru a se stabili măcar statistic numărul real al deceselor post-covid, putem presupune la fel de bine că avem o sub-raportare masivă, la fel ca și la celelalte efecte adverse. Nici EMA, nici altre autorități sanitare europene nu au părut deloc interesate să analizeze discrepanțele uriașe dintre raportările statelor membre, deși aceasta era prima lor datorie, anume să prevină riscurile de sănătate publică. 

Mai este acum o categorie de “analiști” care susțin că nu s-a demonstrat nicio relație cauzală între vaccinurile COVID și aceste decese sau alte efecte adverse. Însă aceeași așa-zis analiști nu au părut deloc deranjați de lipsa de cauzalitate atunci când autoritățile sanitare raportau zilinic așa-zisele decese COVID, deși nimeni nu stabilise dacă infectarea a determinat cu adevărat decesul acelor persoane.

Etichete: România

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading