Rwanda a trecut la vaccinarea forțată împotriva COVID

by | 22 Jan 2022 | Sănătate

Deși guvernul din Rwanda a susținut că vaccinarea COVID nu va fi obligatorie, mai mulți locuitori, în special din zonele rurale, au declarat ca autoritățile îi forțează pe cetățeni să se vaccineze, transmite Deutsche Welle (DW).

În prezent, peste 49% din cei 13 milioane de rwandezi sunt vaccinați cu schema completă, iar peste 61% au primit cel puțin o doză de vaccin. Mai mulți localnici au declarat reporterilor DW că reprezentanții autorităților sanitare însoțiți de polițiști sau militari merg din ușă în ușă și cer dovada vaccinării. Cei care încă nu s-au vaccinat sunt imobilizați cu forța, pentru a li se administra doza de vaccin.

În cazul persoanelor care au refuzat vaccinarea din motive religioase, cum sunt membrii Bisericii Penticostale, s-a recurs la reținerea acestora timp de o săptămână, în care liderii locali, însoțiți de polițiști și militari au încercat să-i convingă să-și administreze vaccinul COVID.

„Am refuzat categoric să ne administrăm dozele și le-am spus că mai degrabă ne pot împușca sau ne pot îneca până murim. Ne-am organizat pentru a demonstra, dar ne-au spus că nu ne vor împușca. Când și-au dat seama că suntem determinați să nu renunțăm, au adus polițiști care ne-au încătușat. Ofițerii de poliție ne-au ținut culcați la pământ și am fost vaccinați”, a declarat pentru DW una dintre victime, care temându-se de represalii a dorit să își păstreze anonimatul.

Alte persoane au scăpat de vaccinare doar fugind de la domiciliu:

„Sufeream de malarie și luam medicamente. I-am implorat să nu mă vaccineze. Când am văzut că insistă, am fugit de acasă”, a declarat un alt bărbat din districtul Rwamagana, care a fugit de acasă împreună cu soția sa.

În momentul în care a făcut această decalrație către DW, cei doi soți încă nu se întorseseră acasă. Soțul a declarat că au fost forțați să se vaccineze mulți oameni din cartierul său.

„Nu a fost vorba doar de mine. Dacă vreți, vă pot indica mai multe locuri diferite în care au fost [autoritățile].”

În urmă cu o săptămână, Africa News a raportat că peste 100 de rwandezi au intrat ilegal în Republica Democrată Congo, în încercarea de a scăpa de vaccinarea COVID impusă de autoritățile din țara lor. Cei mai mulți dintre aceștia au spus că au refuzat vaccinarea din motive religioase.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading