S-a găsit în sfârșit motivul pentru continuarea pandemiei și vaccinarea obligatorie – Omicron

by | 29 Nov 2021 | Sănătate

Pentru că în mod convenient, tocmai când s-a vaccinat lumea în procent de 70% în Europa șî pandemia trebuia să se termine, cei 30% nevaccinați care nu au voie să participe la viața socială (prin restricțiile aduse de certificatul verde ce-i exclude de la cumpărături, divertisment, călătorii, turism) tot îi infectează pe vaccinați. Și ca o coincidență, una din multele variante ale virusului a fost declarată (nefiind nicio clipă studiată) ca foarte periculoasă, tocmai acum când trebuia să terminăm pandemia, pentru că, nu-i așa, 70% din UE e vaccinată.

Faucci, dictatorul medical al SUA, a spus că sunt deja în curs de desfășurare studii și experimente pentru a afla cât de puternice sunt vaccinurile împotriva omicronului și a estimat că va dura aproximativ două săptămâni, așa cum a declarat într-un interviu la abcnews, înainte ca oamenii de știință să obțină răspunsurile, deci nici pomeneală de date științifice.

Apoi, Dr. Angelique Coetzee, un medic sud-african, care a fost printre primii care a bănuit o tulpină diferită de coronavirus în rândul pacienților, a declarat duminică că simptomele variantei Omicron au fost până acum ușoare și ar putea fi tratate acasă, conform Reuters.

Coetzee a spus că pe 18 noiembrie o pacientă a raportat la clinica ei că a fost „extrem de obosită” timp de două zile, cu dureri de corp și dureri de cap.

„Majoritatea dintre ei au simptome foarte, foarte ușoare și niciunul dintre ei până acum nu a fost intrenat. Am reușit să-i tratăm pe acești pacienți conservator acasă”, a spus ea.

Coetzee, care face parte și din Comitetul consultativ ministerial pentru vaccinuri, a spus, că spre deosebire de Delta, până acum, pacienții nu au raportat pierderi de miros sau gust și că nu a existat o scădere majoră a nivelului de oxigen cu noua variantă.

Deci din declarațiile celor ce au fost afectați direct de Omicron și din observațiile medicilor implicați în tratare, nu rezultă deloc că e un semnal de alarmă, ci se impune un studiu aprofundat. Dar multe țari au suspendat deja călătoriile spre Africa de Sud (deși cazurile au fost depistate și în Botswana, Mozambic și Namibia). De ce atunci aceste știri  si decizii alarmiste?

Cred că s-a găsit în sfârșit motivul pentru continuarea pandemiei și vaccinarea obligatorie.

Etichete: Omicron

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading