Schimbări în campania de vaccinare: imunizarea fără programare și schimbarea centrului de vaccinare pentru efectuarea rapelului

by | 29 Apr 2021 | Sănătate

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, a anunţat că autorităţile se gândesc să permită vaccinarea fără programare în toate centrele din România. Ideea va fi experimentată la Craiova în cadrul unui proiect pilot.

Medicul Valeriu Gheorghiţă susţine că în curând românii s-ar putea vaccina fără programare în toate centrele de vaccinare din România. În cadrul unei conferinţe de presă, Gheorghiţă a dezvăluit că ideea va fi testată la Craiova la jumătatea lunii mai. Timp de o săptămână, în toate centrele de vaccinare din oraş, oamenii se vor putea imuniza fără programare.

Este un proiect pilot care ar putea fi extins în toată ţara, a precizat Valeriu Gheorghiţă. În prima fază sunt vizate oraşele în care se află depozite regionale de vaccin, iar în partea a doua sistemul ar putea fi implementat şi în alte oraşe. De asemenea, sistemul ar putea fi implementat treptat prin impunerea unor intervale orare şi stabilirea unor categorii de vârstă. În acest scenariu, locurile disponibile vor fi anunţate din timp, a precizat Gheorghiţă.

De miercuri seară, platforma informatică dezvoltată de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a fost optimizată, fiind posibilă schimbarea centrului de vaccinare pentru efectuarea rapelului, cu minim 72 de ore înainte de programare.

De asemenea, platforma permite afișarea centrelor în funcție de vaccinul administrat.

Mai jos găsiți lista cu locurile libere din România în toate centrele de vaccinare pe fiecare tip de vaccin:

București:

https://vaccin.live/county/BUCURESTI.html?timestamp=1616592601121

România:

https://vaccin.live/

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading