Se mai cheamă conspirație dacă de la “carantină doar 2 săptămâni” am ajuns la doza 4 de vaccin?

by | 6 Sep 2021 | Sănătate

Israelul se pregătește pentru administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID-19, anunțul fiind făcut chiar de cel care coordonează eforturile de combatere a pandemiei în această țară.

„Având în vedere că virusul este aici și va continua să fie aici, trebuie să ne pregătim și pentru a patra doză de vaccin”, a declarat Salman Zarka, fără a preciza când ar putea începe administrarea, anunță Times of Israel.

Chiar dacă două treimi din populaţia israeliană este deja vaccinată cu două doze, oficialii din domeniul sănătăţii se aşteaptă ca varianta Delta, mai contagioasă, să ducă în continuare la o creştere a numărului de cazuri şi a spitalizărilor, în lunile de toamnă.

„Aşa va fi viaţa noastră de acum înainte, în valuri”, a adăugat Zarka. El crede că dozele de rapel speciale pentru noile variante ale coronavirusului ar putea fi gata până la sfârşitul anului 2021 sau începutul anului 2022.

Oficialul din sănătate a declarat anterior că dozele de rapel ale vaccinului anti-COVID-19 ar trebui să fie oferite populaţiei „o dată pe an sau la cinci-şase luni”, potrivit RT, citat de Mediafax.

Israelul a fost printre primele ţări care au oferit a treia doză de vaccin populaţiei. Paşaportul verde COVID-19, eliberat cetăţenilor vaccinaţi, care oferă acces în locuri precum restaurante şi baruri, expiră la şase luni după ce unei persoane i se administrează a doua sau a treia doză, ceea ce a dus la speculaţii că ar putea exista mai multe doze viitoare.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading