Șeful Comitetului pentru Vaccinare UK: Nu putem vaccina planeta la fiecare șase luni

by | 4 Jan 2022 | Sănătate

Într-un interviu pentru The Telegraph, profesorul Sir Andrew Pollard, președintele Comitetului Mixt pentru Vaccinare și Imunizare (JCVI), a spus că “trebuie să țintim pe cei vulnerabili” în viitor, mai degrabă decât să oferim boostere tuturor persoanelor de peste 12 ani. A patra doză Covid nu ar trebui să fie oferită până când nu există mai multe dovezi avertizând că a da boostere oamenilor la fiecare șase luni “nu este sustenabil”.

Sir Andrew a spus că nu are rost să încercăm să oprim toate infecțiile și că „la un moment dat, societatea trebuie să se deschidă”.

El a mai sugerat că „dezinformarea” cu privire la riscurile vaccinului AstraZeneca – susținută de liderii europeni, inclusiv Emmanuel Macron, președintele Franței, și Angela Merkel, fostul lider al Germaniei – era „foarte probabil” să coste vieți în Africa.

Comentariile lui Sir Andrew vin pe măsură ce Anglia și Țara Galilor se întorc la muncă după pauză festivă și școlile încep să se deschidă, pe fondul îngrijorărilor că ar putea fi închise de răspândirea variantei omicron.

Miniștrii se vor întâlni pentru a finaliza planurile de menținere a economiei, spitalelor și școlilor în funcțiune prin teste accelerate pentru până la 10 milioane de lucrători „critici” prin angajatorii lor.

Până la 50% din personalul unor servicii de primă linie, inclusiv casele de îngrijire și poliția, au fost forțați de Covid să lipsească de la muncă. Penuria a fost agravată de problemele de acces la testele rapide sau de obținerea rezultatelor PCR, întârziind întoarcerea oamenilor la muncă.

Vorbind pentru a marca prima aniversare a lansării vaccinului AstraZeneca în ianuarie anul trecut, Sir Andrew a spus:

“Ce mai rău este absolut în urmă. Trebuie doar să trecem peste iarnă. La un moment dat, societatea trebuie să se deschidă. Când deschidem, va exista o perioadă cu o creștere a infecțiilor, motiv pentru care probabil iarna nu este cea mai bună perioadă. Dar aceasta este o decizie a factorilor de decizie, nu a oamenilor de știință. Abordarea noastră trebuie să schimbe, să ne bazăm pe vaccinuri și rapeluri. Cel mai mare risc este încă a celui nevaccinat.”

Sir Andrew a avertizat să nu se urmeze orbește Israelul și Germania, care au dat undă verde unui al doilea booster tuturor persoanelor de peste 60 de ani.

“Viitorul trebuie să se concentreze pe cei vulnerabili și să pună la dispoziție boostere sau tratamente pentru a-i proteja”, a spus el.

“Știm că oamenii au anticorpi puternici timp de câteva luni după a treia vaccinare, dar sunt necesare mai multe date pentru a evalua dacă, când și cât de des cei care sunt vulnerabili vor avea nevoie de doze suplimentare.”

Vaccinurile pot fi adaptate rapid pentru a lupta cu noile variante, dar el a spus:

“Nu putem vaccina planeta o dată la patru până la șase luni. Nu este durabil sau accesibil. În viitor, trebuie să-i țintim pe cei vulnerabili.”

Boris Johnson a declarat luni că Marea Britanie „trebuie să rămână cu Planul B”, în loc să impună noi restricții. Cu toate acestea, el a avertizat că NHS se va confrunta cu presiuni „considerabile” timp de câteva săptămâni.

Departamentul de Sănătate a raportat luni alte 157.758 de cazuri, în creștere cu 44,6% într-o săptămână. Dar șefii din domeniul sănătății și oamenii de știință au sugerat că infecțiile ar fi putut atinge apogeul la Londra, deoarece numărul de persoane internate în spital a scăzut cu 28%, la 314, de la 437 luni trecută.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading