Șeful departamentului de investigație COVID-19 a revistei The Lancet este convins că virusul a fost scăpat dintr-un laborator

by | 12 Aug 2022 | Sănătate

Profesorul Jeffrey Sachs, director al Centrului pentru Dezvoltare Durabilă de la Universitatea Columbia, președintele Soluții pentru Dezvoltare Durabilă al ONU și fost președinte al comisiei COVID-19 a revistei medicale The Lancet, a declarat pentru Current Affairs că este „destul de convins [COVID-19] a apărut din biotehnologia de laborator din SUA” și a avertizat că cercetările în curs ar putea duce la un alt focar de pandemie.

„Un lucru care este destul de clar pentru mine este că există atât de multe cercetări periculoase în desfășurare chiar acum sub umbrela bioapărării despre care nu știm nimic, care nu sunt controlate corespunzător. Acest lucru este sigur.”

Sachs afirmă că oamenii de știință care au respins teoria scurgerii din laborator au făcut-o „înainte de a fi făcut vreo cercetare”, adăugând că s-a „creat o narațiune” negându-se orice ipoteză alternativă. Profesorul subliniază că cercetarea „câștigului de funcție” și markerii genetici găsiți în coronavirusul SARS-Cov-2 arată faptul că a fost manipulat pentru a fi mai mortal.

„Nu caută”, spune Sachs despre oamenii de știință care resping scurgerile din laborator, adăugând „Continuă să ni se spună: „Uită-te la piață, uită-te la piață, uită-te la piață! Dar ei nu abordează nici o alternativă, nu se uită la date și nici măcar nu pun întrebări. Iar adevărul este că de la început nu și-au pus întrebările corecte.”

„Există o mulțime de motive să credem că acea cercetare [a Covidului] a fost în curs de desfășurare pentru că există lucrări publicate despre asta. Există interviuri despre asta. Există propuneri de cercetare. Dar NIH (National Institutes of Health a lui Fauci) nu vorbește. Nu se cere. Iar acești oameni de știință nu au întrebat niciodată”, afirmă Sachs.

„Ceea ce cer nu este o concluzie ci o investigație”, îndeamnă Sachs, adăugând: „În sfârșit, după doi ani și jumătate, este timpul să mărturisim că ar fi putut să fi scăpat dintr-un laborator, iată datele pe care trebuie să le cunoaștem.”

Sachs se adresează EcoHealth Alliance și Peter Daszak, menționând că inițial el l-a numit pe Daszak să prezideze grupul de lucru al comisiei de pandemie a Lancet.

Sachs spune: „Mi-am dat seama că [Daszak] nu îmi spunea adevărul. Și mi-a luat câteva luni dar cu cât l-am văzut mai mult, cu atât m-am supărat mai mult. Și i-am spus: „Uite, trebuie să pleci”. Sachs adaugă că odată ce l-a concediat pe Daszak a inceput să fie atacat de oameni de știință. „I-am întrebat: Ce legături aveți cu toate acestea? Nu mi-au răspuns. Apoi, când datorită Legii pentru Libertatea de Informare s-au facut publice documente pe care NIH le ascundea publicului, am văzut că oamenii care mă atacau făceau parte din acest complot. Așa că am desființat întregul grup de lucru”, a menționat Sachs.

Sachs concluzionează că „nu are încredere” în guvernele și în oamenii de știință care resping teoria scurgerii din laborator, fară nicio cercetare, adăugând „vreau să știu. Pentru că până și ceea ce știm despre cercetarea periculoasă este suficient pentru a ridica multe întrebări de responsabilitate pentru viitor. Pentru a spune: „Hei, la ce alți viruși lucrați? Ce ar trebui să știm?”

„Vreau să știu ce întâmplă. Vreau să știu ce fac și alte guverne, nu doar al nostru. Vreau un control global asupra acestor lucruri”, îndeamnă Sachs.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading