Sondaj: Jumătate dintre israelieni nu vor să facă a treia doză de vaccin

by | 2 Aug 2021 | Sănătate

Doar jumătate (52%) dintre israelienii care au primit două doze de vaccin au declarat că vor face o a treia doză, potrivit unui nou sondaj publicat vineri de prof. Michal Grinstein-Weiss, directorul Institutului de Politici Sociale (SPI) de la Universitatea Washington și profesor invitat la Centrul Interdisciplinar din Herzliya, scrie The Jerusalem Post.

“Este o mare scadere in numarul persoanelor care doresc sa se vaccineze. Este surprinzator, insa nu exista o dorinta reala pentru a treia doza de vaccin”, a spus Prof. Michal Grinstein-Weiss, director al Institutului pentru Politici Sociale de la Washington University, care a coordonat respectivul studiu.

Doar 47% dintre cei cu vârsta sub 60 de ani au spus că vor facea treia doză de vaccin. Dintre cei de 60 de ani și peste, 67% au spus că vor primi rapel.

Sondajul a întrebat, de asemenea, dacă părinții le vor oferi sau nu copiilor mai mici, între 5 și 11 ani vaccinarea, dacă aceasta va deveni disponibilă, iar majoritatea (54%) au spus că nu vor. Doar 23% au spus că își vor vaccina copiii, în timp ce 23% au spus că nu sunt deciși.

Niciunul dintre părinții nevaccinați nu și-ar vaccina copiii, în timp ce doar 27% dintre vaccinați au spus că o vor face.

Potrivit sondajului, există mai multe motive pentru care ar putea exista o scădere a dorinței de vaccinare.

Când vine vorba de copii, părinții sunt cei mai îngrijorați de faptul că oficialii din domeniul sănătății încă nu știu impactul pe termen lung al vaccinului.

Până în prezent, doar 35% dintre persoanele cu vârsta sub 20 de ani sunt complet vaccinate, comparativ cu 90% dintre cei cu vârsta peste 60 de ani.

Mai mult, studiul a relevat faptul ca, cu cat versiunea Delta a virusului se raspandeste pe cuprinsul Israelului, “inclusiv reinfectand un foarte mare procent de persoane vaccinate, tot mai multi oameni cred ca vaccinul nu functioneaza”.
Conform datelor oficiale ale ministerului sanatatii din Israel, “in jur de 53% dintre noile cazuri de Coronavirus sunt la persoane complet vaccinate”.

Sondajul a mai revelat faptul ca oamenii nu cred ca primesc informatii corecte despre pandemie si vaccin.

In jur de 61% dintre respondenti au spus ca exista un deficit de informatie credibila despre Coronavirus iar 20% au spus ca pandemia este rezultatul unei conspiratii guvernamentale.

Mai mult, o treime au spus ca presa exagereaza riscurile virusului. Nu in ultimul rand, din studiu a mai reiesit ca foarte putini oameni au un puternic sentiment de frica ca vor mai contacta virusul.

Aproximativ 48% dintre respondenți au spus că se așteaptă să existe un nou lock-down. 50% dintre respondenți au spus că, în cazul unei carantine, îi îngrijorează impactul asupra economiei israeliene.

Motivul pentru respingerea carantinei? Nu vor să li se interzică să fie cu familiile lor în sărbătorile mari (48%), nu vor să li se limiteze deplasările (46%) și nu vor să se închidă din nou școlile (43%). Doar aproximativ o treime dintre israelieni oferă ca motiv situația lor economică personală.

Etichete: Israel | sondaj | vaccin

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading