Spania: Experții constată că pașapoartele covid nu reduc ratele de infecție

by | 6 Dec 2021 | Sănătate

Experții din cadrul comitetului interregional Covid din Spania au ajuns la concluzia că pașapoartele Covid sunt ineficiente în ceea ce privește reducerea infecției și ar putea chiar să transmită mesajul periculos că a fi vaccinată înseamnă că o persoană nu poate răspândi virusul.

Potrivit unui raport intern văzut de ziarul El País, experții spun că experiența din alte țări europene demonstrează că utilizarea pașapoartelor pentru a avea acces la baruri și alte facilități de agrement nu reduce nivelurile de transmitere.

Detaliile studiului, realizat de comitetul interregional Covid din Spania, au fost obținute de El Pais și raportate de Telegraph.

„În țările europene în care [sistemul] este utilizat, cazurile sunt în creștere semnificativă, deși este adevărat că nivelul lor de vaccinare este mult mai scăzut decât în ​​Spania”, se arată în raport.

Deși Spania nu are pașapoarte de vaccin la nivel național, opt din 17 regiuni folosesc un sistem similar.

Cercetătorii au concluzionat, de asemenea, că schemele de pașapoarte pentru vaccinuri „contribuie la o impresie falsă că persoanele vaccinate nu se infectează”, când de fapt „aproximativ 40% dintre cei vaccinați sunt susceptibili la infecție și transmiterea infecției”, se arată în raport.

Singurele aspecte pozitive ale unei astfel de scheme sunt că „avertizează oamenii că există încă pericolul din cauza pandemiei și încurajează adoptarea vaccinării în rândul celor reticenți”.

Cu alte cuvinte, deși pașapoartele pentru vaccin nu au niciun impact vizibil asupra obiectivului lor declarat – reducerea răspândirii COVID-19 – ele reușesc să-i mențină pe oameni fricoși și conformi. Și poate că acesta este scopul principal.

Descoperirile sunt similare cu dovezile găsite de guvernul Regatului Unit – că pașapoartele pentru vaccin ar putea crește ratele Covid.

Numeroase țări europene au impus pașapoarte covid care separă pe cei care sunt vaccinați de cei nevaccinati.

În unele cazuri, opțiunea de a furniza un rezultat negativ al testului a fost eliminată, ceea ce înseamnă că numai cei care sunt complet vaccinați (și totuși pot răspândi virusul) sau cei trecuți prin boală au permisiunea de a intra în locații.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading