Statele Unite au autorizat vaccinul Johnson&Johnson împotriva COVID-19

by | 1 Mar 2021 | Sănătate

Agenţia americană pentru Medicamente a anunțat că o autorizație de urgență pentru noul vaccin al companiei farmaceutice Johnson & Johnson împotriva COVID-19. Acesta va fi administrat persoanelor în vârstă de cel puțin 18 ani.

Vaccinul, numit Janssen COVID-19, este administrat într-o doză unică. Spre deosebire alte seruri anti-COVID-19, vaccinul produs de Johnson & Johnson poate fi păstrat în frigider, la temperaturi normale.

Compania Johnson & Johnson a depus documentația pentru ca vaccinul să fie distribuit și în Uniunea Europeană. Acesta urmează să fie autorizat la jumătatea lunii martie de Agenția Europeană a Medicamentului. Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că vaccinul ar putea ajunge și la noi în luna aprilie.

Specialiștii au recomandat lansarea pe piață a vaccinului Johnson & Johnson după ce au studiat testele clinice efectuate pe mai mult de 43.000 de persoane. Deja, compania a pregătit o cantitate de peste trei milioane de doze care urmează să fie distribuite începând de săptămâna viitoare.

Johnson & Johnson s-a angajat să livreze Statelor Unite 100 de milioane de doze până la sfârşitul lunii iunie.

Cu 600 de milioane de doze comandate companiilor Pfizer şi Moderna, Statele Unite vor putea imuniza aproape întreaga populaţie. Procesul ar urma să se încheie undeva până la finalul lunii iulie. Autoritățile spun că odată cu autorizarea vaccinului Johnson & Johnson viteza campaniei de vaccinare ar putea crește.

Vaccinul Johnson & Johnson, a cărui administrare a început deja în Africa de Sud, este un vaccin cu „vector viral”. El utilizează ca suport un alt virus mai puţin virulent. Acesta este transformat pentru a-i adăuga instrucţiuni genetice de la o parte a virusului responsabil pentru COVID-19.

Odată ajuns în celule, se produce o proteină tipică SARS-CoV-2, educând sistemul imunitar să o recunoască.

În cursul testelor clinice, eficacitatea vaccinului a fost de 85,9% împotriva formelor severe de COVID-19 în Statele Unite, potrivit FDA. Efectul acestuia a fost de 66,1% împotriva formelor moderate ale bolii.

Efectele secundare cele mai frecvent observate au fost durerea la locul injecţiei, cefaleea, oboseala şi durerile musculare.

Etichete: Johnson&Johnson

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading