Studii: Persoanele infectate cu SARS-CoV-2 sunt mai puțin probabil să fie infectate din nou

by | 9 Dec 2021 | Sănătate

Mai multe articole și postări pe rețelele de socializare au dezbătut puterea imunității induse de infecții — denumită în mod obișnuit imunitate naturală — în comparație cu vaccinarea atunci când vine vorba de cea mai bună protecție împotriva COVID-19. Autoritățile de sănătate publică precum Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) au recomandat ca persoanele infectate anterior să fie vaccinate. Dar studiile științifice au arătat, de asemenea, că cei care u fost testați pozitiv în general dezvoltă un anumit grad de protecție împotriva reinfectării. Acest lucru i-a determinat pe unii oameni să ridice întrebări cu privire la necesitatea vaccinării dacă cineva a fost infectat înainte.

Da, imunitatea indusă de infecție oferă protecție împotriva reinfectării

Mai multe studii au descoperit că persoanele infectate anterior cu SARS-CoV-2 sunt mai puțin probabil să fie infectate din nou. De exemplu, un preprint (un studiu care nu a fost încă evaluat de către colegii) realizat de cercetătorii din Israel a raportat că, în comparație cu persoanele infectate anterior, persoanele complet vaccinate care nu au fost infectate înainte aveau de peste 13 ori mai multe șanse de a dezvolta o infecție cu varianta Delta și, de asemenea, mai probabil să fie internat.

Un studiu publicat în revista Lancet , realizat de cercetători din Danemarca, a raportat că protecția împotriva reinfectării a fost de 80,5% în rândul tuturor persoanelor infectate anterior. Dar descoperirile lor au venit cu avertismente: atunci când i-au analizat doar pe cei cu vârsta de 65 de ani și peste, această protecție a scăzut la 47,1%. Luate împreună, descoperirile sugerează că, în timp ce imunitatea naturală se dezvoltă la vârstnici, este, de asemenea, probabil să slăbească mai devreme decât la grupele de vârstă mai mici.

Un alt studiu efectuat pe lucrătorii din domeniul sănătății din Regatul Unit, publicat de asemenea în The Lancet , a raportat în mod similar că persoanele infectate anterior erau protejate în proporție de 84% de infecție și că, în mod încurajator, această protecție a rezistat timp de șapte luni după infecție.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading