Studiu: Imunitatea naturală este de 13 ori mai bună decât cea oferită de vaccinul Pfizer

by | 31 Aug 2021 | Sănătate

Un nou studiu israelian a constatat că persoanele cu imunitate naturală la COVID-19 ar putea fi de 13 ori mai puțin susceptibile de a contracta virusul respirator decât cele care au fost doar vaccinate împotriva bolii. Persoanele vaccinate prezintă un risc mai mare de infectare decât cele care au făcut boala.

Noua analiză se bazează pe baza de date a Maccabi Healthcare Services, care conține date despre aproximativ 2,5 milioane de israelieni. Studiul, condus de Tal Patalon și Sivan Gazit la KSM, a constatat în două analize că persoanele care au fost vaccinate în ianuarie și februarie cu vaccinul Pfizer-BioNTech au prezentat, în iunie, iulie și prima jumătate a lunii august, un risc de 6 până la 13 ori mai mare de a se infecta decât cei care au fost anterior infectați cu SARS-Cov-2 și au dezxvoltat o imunitate naturală

Într-o a doua analiză, comparând peste 32.000 de persoane din sistemul de sănătate, riscul de a dezvolta o formă simptomatică a Covid-19 a fost de 27 de ori mai mare în rândul celor vaccinați comparativ cu cei care au făcut boala, iar riscul de spitalizare a fost de opt ori mai mare.

Analiza a constatat, de asemenea, că persoanele vaccinate „prezentau, de asemenea, un risc mai mare pentru spitalizări legate de COVID-19, comparativ cu cele care au fost anterior infectate”.

Studiul arată, de asemenea, că orice imunitate este limitată în timp. Protecția oferită de infecția naturală scade și ea în timp, la fel ca protecția oferită de vaccinuri.

Studiul israelian pare să demonstreze că vaccinurile nu oferă o protecție de peste 90%, care a fost publicată inițial de Food and Drug Administration după autorizarea de urgență.

Studiul a dat apă la moară anti-vacciniștilor. Alex Berenson, un jurnalist care a pus la îndoială în mod repetat eficacitatea vaccinurilor și a măștilor în prevenirea Covid, susține că studiul israelian „pune capăt oricărei dezbateri asupra eficacitîții vaccinurilora comparativ cu imunitatea naturală”.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading