Studiu privind siguranța vaccinurilor la vârstnici; inimă, plămânii și vasele de sânge, posibil afectate

by | 16 Jan 2023 | Sănătate

În rândul tinerilor se știe că vaccinurile experimentale Covid au un raport nefavorabil daune-beneficii. Un studiu recent publicat arată îsă că riscurile pentru sănătatea vârstnicilor cauzate de vaccin nu trebuie subestimate.

După cum știm deja, mai multe țări și-au oprit deja campaniile de vaccinare împotriva Covid-19 pentru generațiile tinere. În Suedia și Danemarca, de exemplu, acest lucru este justificat cu lipsa necesității, copii, tinerii nefiind afectați de COVID.

În același timp, pente tot s-a raportat o mortalitate excesivă dar acest lucru nu se datorează virusului corona, variantele care circulă acum sunt foarte slabe iar populațiile au deja imunitate. Medici critici ai regimului de tăcere forțată ai cultului COVID au încercat să tragă un semnal de alarmă dar în presa centrală acest lucru este la fel de atent ignorat ca și în politica din multe țări.

Administrația pentru Siguranța Alimentelor și Medicamentelor din SUA, FDA , a publicat propriul studiu privind siguranța vaccinurilor la vârstnici, ceea ce este o provocare destul de mare. Acest studiu se concentrează asupra persoanelor cu vârsta de 65 de ani și peste și asupra efectelor secundare periculoase ale fiecărui vaccin din această grupă de vârstă.

Rezultatul este mai mult decât îngrijorător

Studiul a analizat 30.712.101 de persoane care au primit diferite doze de vaccinuri Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson între 11 decembrie 2020 și 15 ianuarie 2022. Autorii studiului au identificat patru semnale statistice de risc crescut de infarct miocardic acut (ACI), embolie pulmonară (PE), coagulare intravasculară diseminată (DIC) și trombocitopenie imună după vaccinarea cu vaccinul Pfizer. Pentru vaccinurile Moderna și Johnson & Johnson, cercetătorii nu au găsit dovezi statistice în cele 14 rezultate examinate.

Rezultatele în cifre

PE (embolie pulmonară) au fost cu 54 la sută mai probabile, ACI (atacuri de cord) au fost cu 42 la sută mai probabile, DIC (tulburări de coagulare a sângelui) au fost cu 91 la sută mai probabile și ITP (tulburări trombocite) au fost cu 44 la sută mai probabile.

Acestea sunt de fapt semne de avertizare foarte clare, dar este foarte probabil să fie ignorate (din nou) de către mass-media și autoritățile sanitare din întreaga lume. Și de ce asta? Pentru că nu se încadrează în narațiunea „vaccinurile funcționează și sunt sigure” care a fost vehiculată propagandistic de peste doi ani.

Autorii studiului au încercat, de asemenea, să folosească diferite calcule și analize comparative pentru a arăta că valorile pentru infarct miocardic, coagulare intravasculară și trombocitopenie nu atinseseră o semnificație statistică. Cu toate acestea, semnalul de siguranță pentru embolia pulmonară a rămas.

Cu toate acestea, autorii studiului că continuă să creadă că beneficiile potențiale ale acestor vaccinuri experimentale depășesc potențialele pericole ale efecte secundare.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading