SUA îndeamnă Pfizer să solicite autorizație de urgență pentru vaccinarea copiilor sub 5 ani

by | 1 Feb 2022 | Sănătate

Autoritățile de reglementare din SUA îndeamnă producătorul de medicamente Pfizer să solicite autorizație de urgență pentru vaccinarea cu două doze a copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 5 ani ținta fiind inceperea vaccinarii spre sfârșitul lunii februarie, a declarat sub anonimat pentru Associated Press, pentru o persoană familiarizată cu problema.

Cererea companiei este de așteptat să fie depusă marți 01.02.2022.

Datele timpurii ale Pfizer au arătat că vaccinul – care este administrat copiilor cu o zecime din puterea vaccinului pentru adulți – este sigur și produce răspuns imunitar. Anul trecut Pfizer a anunțat că injectarea cu două doze s-a dovedit a fi mai puțin eficientă în prevenirea COVID-19 la copiii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani, dar autoritățile de reglementare au încurajat compania să adauge o a treia doză la studiu, pe baza convingerii că o altă doză va crește eficacitatea vaccinului la fel ca dozele de rapel pentru adulți.

Acum, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA, împinge compania să depună cererea de autorizare pe baza datelor rezultate din administrarea a două doze, iar în februarie să revină pentru autorizare suplimentară odată ce vor avea datele și din cea de-a treia doză, lucru așteptat sa se intample în martie, a dezvaluit o persoana apropiată companiei. Procesul de autorizare în doi pași ar putea însemna că cei mici ar putea fi vaccinați mai devreme cu o lună decât estimările anterioare, presupunând că CDC acordă undă verde la vaccinare.

Persoana a vorbit cu condiția anonimatului pentru a putea discuta probleme sensibile de reglementare. A spus că eficacitatea scăzută a vaccinului în două doze nu a fost neașteptată, având în vedere apariția variantei de omicron foarte transmisibilă. Permisiunea de vaccinare a copiilor cu două doze mici este forțata să se intample mai devreme pentru că s-ar accelera procesul iar după a treia doză s-ar obtine o imunitate mai buna.

Accelerarea autorizării vaccinurilor pediatrice împotriva COVID-19 a fost o prioritate din ce in ce mai mare pentru că sunt considerate esențiale pentru redeschiderea și menținerea deschise a școlilor ceea ce ar duce la o mai bună libertate a părinților ocupați cu îngrijirea copiilor și intoarcerea lor la muncă.

Vaccinurile pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani au fost aprobate de autoritățile de reglementare din SUA în noiembrie, deși utilizarea vaccinurilor a fost mai lentă decât sperau oficialii americani.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading