SUA susține suspendarea brevetelor pentru vaccinurile împotriva Covid-19

by | 6 May 2021 | Sănătate

Guvernul SUA susține renunțarea la protecția proprietății intelectuale asupra vaccinurilor împotriva Covid-19 pentru a lupta mai eficient împotriva pandemiei, a declarat miercuri un oficial.

SUA sta în spatele protejării proprietății intelectuale, dar „aceste vremuri și circumstanțe extraordinare necesită măsuri extraordinare”, a declarat ambasadorul comerțului american Katherine Tai.

SUA vor colabora cu Organizația Mondială a Comerțului (OMC) pentru a stabili un acord, a spus Tai.

Aceasta ar putea, totuși, să necesite timp, a spus ea, având în vedere principiul consensului și complexitatea problemei.

Obiectivul Washingtonului este de a obține cât mai multe vaccinuri sigure și eficiente pentru cât mai mulți oameni cât mai repede posibil, a spus Tai.

Peste 100 de țări membre ale OMC vor să suspende brevetele pentru vaccinuri pentru a permite mai multor companii să producă vaccinuri în mai multe țări.

Cu toate acestea, unele țări cu producători farmaceutici puternici și reprezentanți ai companiilor au blocat planul lansat de Africa de Sud și India.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading