Suedia: riscul vaccinării copiilor sub 12 ani depășește beneficiile

by | 28 Jan 2022 | Sănătate

Riscul vaccinării COVID la copiii sub 12 ani depășește beneficiile, susține Agenția de Sănătate Publică din Suedia.

„Din informațiile pe care le avem până acum, având în vedere riscul scăzut de a dezvolta forme grave la copii, nu vedem niciun un beneficiu clar în a-i vaccina, a declarat, joi, într-o conferință de presă, șeful Agenției de Sănătate Publică, Britta Bjorkholm.

Toate studiile științifice au arătat că probabilitatea unor infecții care să conducă la forme grave ale bolii este cu mult mai scăzută la copii, decât în cazul adulților, riscul fiind direct corelat cu vârsta persoanei infectate.

În schimb, efectele adverse înregistrate în cursul studiilor clinice pentru vaccinurile ARNm și incidentele din viața reală au pus sub semnul întrebării vaccinarea copiilor.

Anterior, Suedia a suspendat, alături de Danemarca, administrarea vaccinurilor Moderna la adolescenți, din cauza efectelor adverse cardiovasculare înregistrate mai ales în cazul băieților.

De asemenea, Suedia a menținut școlile deschise chiar în perioadele de vârf ale pandemiei, iar restricțiile impuse populației au fost mult mai puțin severe decât în cazul altor state.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading