Surprinzătoarea legătura a laboratorul biologic din Wuhan cu variola maimuței

by | 1 Jun 2022 | Sănătate

Laboratorul biologic din Wuhan, care a fost centrul controverselor în jurul cercetării asupra coronavirusurilor, mai ales privind câștigul de funcție, pare să fi efectuat același tip de cercetare asupra variolei maimuței, pentru a o face mai letală pentru oameni, potrivit unui articol care citează jurnalul științific Virologica Sinica. care a publicat rezultatele laboratorului în februarie.

Institutul de Virologie din Wuhan a asamblat un genom al virusului variolei maimuței, permițând identificarea virusului prin teste PCR, folosind o metodă semnalată de cercetători pentru a putea crea un „patogen contagios”.

Studiul a fost publicat pentru prima dată în februarie 2022, cu doar câteva luni înainte de cel mai recent focar internațional de cazuri de variolă a maimuței care pare să fi ajuns acum și în Statele Unite.

Cercetătorii au putut să identifice o porțiune a genomului virusului de variola maimuței, folosind testele PCR să identifice virusul, publicând rezultatele în lucrarea: „Asamblarea eficientă a unui fragment mare de genom al virusului de variola maimuței ca șablon qPCR folosind recombinarea asociată cu transformarea pe bază de selecție dublă”.

Lucrarea a recunoscut că această recombinare asociată cu transformarea (TAR) „aplicată în cercetarea virologică ar putea ridica, de asemenea, potențiale probleme de securitate, mai ales atunci când produsul asamblat conține un set complet de material genetic care poate fi recuperat într-un agent patogen contagios”.

Dezvăluirile urmează sugestiilor dintr-o sursă din cadrul Centrelor Europene pentru Controlul Bolilor, conform cărora tulpina actuală de variola a maimuței care se răspândește rapid pe tot globul pare să fie „o a treia tulpină de laborator cu caracteristici necunoscute și că există discuții despre această legătură cu acuzațiile Moscovei împotriva activităților biologice ale SUA în Ucraina.”

Aceste informații, alături de exercițiile și scenariile de „joc de război” ale OMS și ale Fundației Gates care implică variola maimuțelor trezesc temerea că focarul ar fi putut proveni dintr-un laborator bio.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading