Tailanda a plătit deja despăgubiri pentru vaccinații cu efecte adverse sau decedați

by | 28 Jan 2022 | Sănătate

Secretarul general al Oficiului Național de Securitate a Sănătății (NHSO) din Tailanda, Jadet Thammathat-aree a declarat că până vineri, 12.882 de persoane au depus plângeri după ce au avut efecte negative ca urmare a vaccinării anti COVID-19, conform site-ului oficial al NHSO.

Oficiul Național de Securitate a Sănătății (NHSO) a oferit 1 miliard de baht (32 milioane USD) drept compensație financiară persoanele care au dezvoltat efecte adverse în urma vaccinărilor împotriva Covid-19.

Până acum, NHSO a aprobat compensații pentru 9.551 (74%). Biroul a respins cereri de 14% care nu au îndeplinit criteriile, în timp ce 11% dintre cereri rămân în curs de examinare.

Criteriile de solicitare a despăgubirilor au fost stabilite de NHSO pe 16 mai anul trecut.

Mulți s-au plâns de febră, dureri de stomac, vărsături, iritații ale pielii, dureri de cap, dureri în piept, amorțeală și șoc anafilactic.

În total, 7.037 de persoane au primit plăți de până la 100.000 de baht (3000 USD) pentru reacții mai ușoare, în timp ce 250 au fost considerați a merita până la 240.000 de baht (7300 USD) pentru afecțiuni mai permanente care ar fi putut fi cauzate de vaccin, cum ar fi pierderea funcțiilor membrelor lor sau o dizabilitate temporară.

Despăgubiri de 400.000 de baht (12000) USD au fost acordate pentru 2.264 de familii de rude decedate ale căror decese ar fi putut fi atribuite efectelor secundare ale vaccinurilor, a spus domnul Jadet.

Dacă o cerere este respinsă, este posibil să fie depusă o contestație la secretarul general al NHSO în termen de 30 de zile pentru reevaluare.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading