Un bărbat de 26 de ani din Noua Zeelandă a murit din cauza miocarditei provocată de vaccinul Pfizer

by | 21 Dec 2021 | Sănătate

Moartea unui bărbat din Noua Zeelandă în vârstă de 26 de ani este atribuită vaccinului Pfizer-BioNTech COVID-19. Bărbatul a murit de miocardită la începutul acestui an. În urma unei investigații, oficialii au stabilit că moartea lui a fost cauzată de vaccin, cel puțin al doilea deces cauzat de vaccin în țară, anunță The Independent.

Vaccinurile Covid au fost considerate sigure și eficiente de către oficialii din domeniul sănătății din SUA, Marea Britanie, Noua Zeelandă și din întreaga lume. Riscul de miocardită este cunoscut de mult, dar experții cred că este minim, iar “beneficiile depășesc riscurile”.

Oficialii din domeniul sănătății, inclusiv CDC, au avertizat de mult despre riscurile vaccinurilor Pfizer și Moderna și legăturile lor cu miocardită.

“Cu informațiile actuale disponibile, consiliul de administrație a considerat că miocardita s-a datorat probabil vaccinării la acest individ”, a declarat un Comitet Independent de Monitorizare a Securității Vaccinului COVID-19 într-un comunicat.

Decesul bărbatului a avut loc la două săptămâni de la prima doză și nu a fost raportat că ar fi primit o a doua doză.

Comitetul pentru siguranța vaccinurilor din Noua Zeelandă a mai spus că alte două persoane, inclusiv un tânăr de 13 ani, au murit cu o posibilă miocardită după vaccinări.

Au fost necesare mai multe detalii înainte de a lega moartea copilului de vaccin, în timp ce moartea unui bărbat în vârstă de 60 de ani a fost puțin probabil legată de vaccin, afirmă specialiștii.

La 26 de ani, bărbatul era la vârsta cel mai expusă riscului de a suferi de inflamații ale inimii ca urmare a vaccinului.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au emis un avertisment în luna mai conform căreia tinerii, și în special bărbații tineri, sub 30 de ani, riscau să dezvolte această afecțiune după ce au primit injecțiile cu ARNm Pfizer sau Moderna.

La o prezentare privind aprobarea vaccinurilor de rapel Covid, CDC a dezvăluit date care arată că un bărbat cu vârsta sub 30 de ani are cel puțin de două ori mai multe șanse de a dezvolta afecțiune decât omologii săi mai în vârstă.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading