Un spital refuză transplantul unui rinichi de la tată la fiu dintr-o cauză absurdă și discriminatorie

by | 12 Apr 2022 | Sănătate

Un spital din Cleveland refuză să ofere unui băiețel de 9 ani un transplant de rinichi care îi poate salva viața, deoarece tatăl său nu este vaccinat.

Dane Donaldson s-a dovedit a fi un donator perfect pentru fiul său Tanner în 2018, înainte de începerea pandemiei.

Știind că rinichii transplantați de la donatori vii durează doar aproximativ 20 de ani, familia a decis să amâne procedura.

Acum, Spitalul de Copii al Clinicii Cleveland refuză să efectueze operația, deoarece tatăl este nevaccinat.

„Persoanele care sunt infectate activ cu COVID-19 au o rată mult mai mare de complicații în timpul și după intervenția chirurgicală, chiar dacă infecția este asimptomatică”, a spus spitalul într-un comunicat.

Donaldson lucrează în domeniul asigurărilor și a refuzat să se vaccineze din motive religioase și pentru că a văzut un număr mare de clienți îmbolnăvindu-se grav după ce l-au primit.

„Un donator viu este cel mai bun donator pentru rinichi”, a adăugat el. „Dar vor lua un rinichi de la o persoană decedată nevaccinată, nu are sens.”

Tatăl a promis că va semna o derogare care protejează spitalul de răspundere în cazul în care el sau fiul său se îmbolnăvește de COVID, dar clinica încă refuză să efectueze operația.

„Ne străduim continuu să minimizăm riscul pentru donatorii noștri vii, iar vaccinarea este o componentă importantă pentru a asigura cea mai sigură abordare și rezultate optime pentru donatori”, a spus spitalul.

Donaldson a fost acum forțat să caute un alt spital pentru a efectua procedura.

Unii comentatori au cerut vehement ca celor nevaccinati să li se refuze tratament medical ca pedeapsă pentru refuzul de a se vaccina. Isteria a cuprins societătile rând pe rând iar regulile de excludere socială au înflorit, culminând cu interzicerea de a merge în magazine, la înmormântări sau la spital.

Numeroase spitale din America urmează aceeași politică „fără vaccinuri, fără transplant” ca și Clinica Cleveland.

UCHealth din Colorado a refuzat unei femei care era în stadiul cinci de insuficiență renală un transplant de rinichi, deoarece a refuzat să se vaccineze.

De asemenea, spitalele din Marea Britanie refuză de mai mulți ani în mod activ asistența medicală pacienților considerați „sexisti”, „homofobi” sau „rasiști”.

Etichete: nevaccinați

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading